Fotbal

Au plecat 2, urmează alți 7! Revoluție la Liverpool + anunțul făcut de Klopp

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Jürgen Klopp, celebrând primul titlul al lui Liverpool din era "Premier League"

Credit imagine: Imago

DeCristian Mihala
29/07/2020 la 05:52

Doi jucători au plecat de la Liverpool în această săptămână - Lovren și Lallana -, iar Klopp se pregătește să renunțe la alți 7. Cu banii obținuți de pe transferurile acestora, germanul speră să întărească formația în punctele vulnerabile.

Dacă Lallana a plecat din postura de jucător liber de contract la Brighton, pe Lovren Liverpool a obținut 12 milioane de euro. O sumă decentă, având în vedere că vorbim despre a 4-a opțiune de la campioana Angliei în ceea ce privește postul de fundaș central. "Cormoranii" nu vor dispune de un buget de transferuri impresionant, din cauza eliminării premature din Champions League, dar și ca urmare a faptului că englezii pierd aproximativ un milion de euro/meci din cauza faptului că COVID-19 împiedică disputarea meciurilor cu spectatori. În consecință, Klopp trebuie să vândă pentru a putea aduce pe Anfield jucătorii doriți.

Ieri, germanul a confirmat că preferă să aibă un lot restrâns, dar de mare calitate, astfel că în perioada următoare vom asista la alte plecări de la Liverpool. Mirror anunță că 7 fotbaliști se pregătesc să fie transferați de pe Anfield. Nu e vorba de jucători de prim plan, ci de fotbaliști care prindeau doar circumstanțial lotul sau care au fost împrumutați la alte echipe.

Premier League

Gerrard, invitat la petrecerea de titlu a lui Liverpool. Un caracter uriaș: de ce a refuzat Stevie G

01/08/2020 LA 15:46

Divock Origi, Marko Grujic, Harry Wilson, Loris Karius, Yasser Larouci, Ben Woodburn, Xherdan Shaqiri sunt cei trecuți de Klopp pe lista de transferuri, iar clubul se așteaptă să obțină sume importante, care să îi permită să fie activ în perioada de mercato.

Sincer, eu prefer să am un lot mai restrâns, dar de calitate. Vreau să le dau șanse tuturor, e greu pentru cineva să nu joace o perioadă lungă și apoi să îl introduci și să te aștepți să fie decisiv | Jurgen Klopp, ieri

Liverpool se așteaptă să obțină cele mai mari sume pe Divock Origi și Harry Wilson, ambii cotați la peste 15 milioane de euro.

Vestea acestor plecări e excelentă și din punct de vedere al viitorului clubului, fiind clar că staff-ul tehnic va da mult mai multe șanse unor fotbaliști tineri, dar de mare viitor precum Curtis Jones, Neco Williams sau Harvey Elliott.

Klopp transferă la prețuri impresionante

În ultimii ani, geniul lui Klopp s-a văzut nu doar în pregătirea meciurilor și motivarea jucătorilor, dar mai ales în transferurile efectuate. Germanul a adus pe Anfield jucătorii perfecți, cel mai relevant pentru succesul echipei fiind, probabil, cedarea lui Coutinho. Cu banii obținuți de la Barcelona pe mijlocașul brazilian, "cormoranii" și-au întărit apărarea, aducându-i pe Alisson și Van Dijk.

Dar ceea ce a impresionat în egală măsură a fost modul în care Liverpool a vândut. Klopp a renunțat la fotbaliști care nu aveau vreo șansă să confirme la un club cu greutate, dar a obținut în schimbul lor sume uriașe. Astfel, neamțul speră ca pe fotbaliștii la care va renunța în această vară să ia zeci de milioane care să îi permită să își acopere posturile deficitare.

Jucătorii slab cotați, pe care Klopp și Liverpool au obținut prețuri uriașe

  • Christian Benteke (31 milioane de euro, la Crystal Palace)
  • Mamadou Sakho (28 milioane de euro, la Crystal Palace)
  • Dominic Solanke (21 milioane de euro, la Bournemouth)
  • Jordon Ibe (18 milioane de euro, la Bournemouth)
  • Joe Allen (15,5 milioane de euro, la Stoke)
  • Danny Ward (14 milioane de euro, la Leicester)

Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.

Premier League

Anunțul făcut de Klopp, după ce doi jucători s-au transferat de la Liverpool în doar 24 de ore

28/07/2020 LA 09:54
Fotbal

Klopp nu are rival când vine vorba de complimente! "M-am simțit ca și cum l-am întâlnit pe Papa"

28/07/2020 LA 07:08
Subiecte asemănătoare
FotbalLiverpoolJürgen Klopp
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol