Șanse tot mai mari ca Spania și Portugalia să organizeze Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Cele două țări din Peninsula Iberică și-au depus împreună candidatura pentru turneul final de peste opt ani și au rămas singurele țări în această cursă.
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a rugat cele 55 de federații să susțină această candidatură, potrivit Marca. Pe lângă Europa, Spania și Portugalia au și susținerea țărilor arabe, mulțumită și organizării Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.
Până în acest moment, doar candidatura Spaniei și a Portugaliei a fost confirmată. Argentina, Paraguay și Uruguay și-au anunțat intenția, dar nimic nu a fost confirmat, în timp ce în Asia și Africa nu există, până acum, vreo intenție de a organiza turneul final din 2030.
Romanian Liga I
Reghecampf, dorit de echipe din zona arabă! Care e situația antrenorului de la Universitatea Craiova
ACUM 27 MINUTE
Cupa Mondială din 2022 va avea loc în Qatar, în timp ce Cupa Mondială din 2026 va fi organizată de trei țări: Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic.
Citește și:

Regatul Unit și Irlanda și-au îndreptat atenția către EURO 2028, competiție pentru care candidează și România

Regatul Unit și Irlanda s-au retras din cursa pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030 și și-au îndreptat atenția către Campionatul European din 2028. În urma unui studiu de fezabilitate realizat de cele cinci țări în care ar urma să se organizeze partidele, s-a ajuns la concluzia că toată concentrarea ar trebui să se îndrepte către turneul final organizat de către cei de la UEFA.
Pe lângă Regatul Unit și Irlanda, o altă țară care și-a anunțat candidatura pentru EURO 2028 este Turcia, cea care a mai candidat și pentru organizarea edițiilor din 2008, 2012, 2016, 2020 și 2024. Pe lângă Turcia, pentru organizarea EURO 2028 vor mai candida România, Serbia, Bulgaria și Grecia, care vor candida împreună.
Următoarea ediție a Campionatului European, cea din 2024, va fi organizată de Germania.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
ACUM O ORĂ
Europa League
Gică Hagi, spectator de lux la finala Europa League! Ce a făcut după ce a ajuns la Sevilla
ACUM 2 ORE