5 octombrie 2000. Data reprezintă un moment tragic din istoria echipei de fotbal CS Dinamo. A fost ziua în care căpitanul Cătălin Hîldan s-a prăbușit pe teren în timpul unei partide amicale la Oltenița cu echipa locală.
În minutul 74 al partidei, a dus mâinile la față și s-a prăbușit pe gazon. Cu ultimele puteri, mijlocașul a încercat să se ridice și i-ar fi zis colegului Bogdan Onuț: „Băi, mor!”. Apoi s-a prăbușit din nou.

Au trecut 21 de ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan!

Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM 5 ORE
Cătălin Hîldan, devenit un simbol în Ștefan cel Mare, s-a stins din viață la doar 24 de ani. Au trecut 21 de ani de la respectiva tragedie.
"21 de ani fără Cătălin Hîldan
5 octombrie, ziua în care l-am pierdut pentru totdeauna pe CĂTĂLIN HÎLDAN. Căpitanul și sufletul dinamoviștilor a plecat dintre noi, în tricoul alb-roșu, în acel octombrie negru al anului 2000. De-atunci au trecut 21 de ani în care spiritul lui CĂTĂLIN HÎLDAN ne-a însoțit pe toate stadioanele. O peluză a arenei din Ștefan cel Mare îi poartă numele, tricoul cu numărul 11 a fost retras, iar locul său din vestiar a rămas neatins", este mesajul postat de club pe pagina oficială de Facebook, FC Dinamo București.
Regretatul fotbalist a marcat 6 goluri în 138 de partide pentru Dinamo, în Liga 1, în perioada 1994-2000. În ultimul sezon pe care l-a încheiat în Ștefan cel Mare, „Unicul căpitan” a realizat și eventul. Hîldan a adunat și 8 selecții la echipa națională a României.
https://i.eurosport.com/2021/10/05/3231887.jpg
Dinamo comemorează azi 21 de ani de la dispariția fulgerătoare a lui Cătălin Hîldan, iar o serie de foste glorii ale clubului și-au reamintit cine a fost, de fapt, căpitanul dinamoviștilor.

Cornel Dinu: "A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat"

"CĂTĂLIN HÎLDAN rămâne în sufletul tuturor dinamoviștilor. A fost un jucător memorabil. El nu înșela fotbalul, juca orice meci la sacrificiu", a declarat Ioan Andone
"Un băiat extraordinar, un adevărat căpitan. Era un lider în vestiar. Ăsta a fost CĂTĂLIN HÎLDAN, un luptător, d-aia îl iubim şi nu-l vom uita niciodată. Am crescut împreună, țin legătura în permanență cu familia şi în fiecare an, pe 5 octombrie, mă duc la mormântul lui", a susținut și Florentin Petre, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Călălin.
"A fost o onoare şi o mândrie pentru mine că am putut să fiu coleg şi, mai ales, să-l cunosc ca om. Înainte de a fi un jucător extraordinar, fantastic, a fost un om de o calitate sufletească extraordinară. Sunt prea puţine cuvinte pentru a-l descrie pe CĂTĂLIN HÎLDAN, omul şi jucătorul", a punctat Ionel Dănciulescu.
"Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană. Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal. Eu l-am numit direct căpitan, după plecarea lui Ionuț Lupescu, nu l-a ales vestiarul. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să câştige, nu a comentat în niciun fel. El nu avea în cap decât ideea de a câştiga, nu ştia altceva, nu cunoştea cuvântul eșec. Era un învingător înnăscut. CĂTĂLIN HÎLDAN face parte din panoplia de aur, de sacrificiu pe care a avut-o Dinamo", a declarat Cornel Dinu, cel care era antrenor la Dinamo în momentul tragediei.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 5 ORE