Edward Iordănescu va fi noul selecționer al României, urmând să preia postul vacant după ce Mirel Rădoi și-a încheiat contractul în noiembrie cu Federația Română de Fotbal.
Antrenorul era liber de contract după ce și-a reziliat contractul cu FCSB, la presiunea patronului, care nu mai putea controla schimbările și alcătuirea echipei. Iordănescu este și campionul en-titre al României, cu CFR Cluj, formație de care s-a despărțit la finalul sezonului trecut.
Echipa națională de fotbal a României a rămas fără selecționer la finalul lunii noiembrie, după ce a ratat calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială 2022. Refuzată în primă fază de Gheorghe Hagi și Dan Petrescu, FRF s-a orientat în ultimele săptămâni asupra lui Ladislau Boloni. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au încercat să-l convingă să ocupe postul de selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi.
Liga Națiunilor UEFA
Iordănescu, mulțumit de "tricolori"! Ce a spus selecționerul înainte de debutul în Nations League
ACUM 2 MINUTE

Federația Română de Fotbal a bătut palma cu Edward Iordănescu

Federația Română de Fotbal anunța la finalul anului trecut că își propune să anunțe selecționerul până pe data de 7 ianuarie, lucru care nu s-a întâmplat, pentru că și negocierile cu Lasdislau Boloni au intrat în impas.
În ultimele zile s-a trecut la următoarea variantă pe listă, Edi Iordănescu. De data aceasta, toate discuțiile s-au încheiat cu un acord între cele două părți. Antrenorul și oficialii FRF au stabilit toate detaliile, iar sâmbătă ar urma să fie oficializat acest contract.
"Mâine (n.r - vineri) se va hotărî cine va fi noul selecționer iar sâmbătă va fi comunicat. Atunci vom ieşi din această situaţie care a stârnit multe controverse în ultima vreme!
Noi am încercat să o rezolvăm mai mult pe logica lucrurilor şi mai puţin pe ilogica lucrurilor. Logica lucrurilor este că atunci când alegem, să alegem cât mai bine pentru echipa naţională şi pentru cei care o iubesc. Este o responsabilitate mare. Nu putem să facem aventuri", a declarat, joi, pentru Antena Sport, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.
Edi Iordănescu (43 ani) cunoaște foarte bine realitatea și jucătorii din forbalul românesc. De-a lungul carierei, antrenorul a pregătit pe plan intern echipele ASA Târgu Mureș, Pandurii Tg. Jiu, Astra, CFR Cluj (de două ori), Gaz Metan Mediaș și FCSB.
Selecționerul își va face debutul oficial la începutul lunii iunie, în Liga Națiunilor. Până atunci, noul natrenor va putea să evalueze resursele în două jocuri de pregătire la finalul lunii martie, cu Grecia și Israel.
Programul României în Liga Națiunilor
4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (ora 21:45), Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Liga Campionilor UEFA
Mesajul lui Karim Benzema despre Mbappe după victoria din finala Champions League
ACUM 38 MINUTE
Liga Națiunilor UEFA
România, aproape de debutul în noul sezon de Nations League! Cine sunt adversarii "tricolorilor"
ACUM O ORĂ