Colțescu a îndeplinit rolul celui de-al 4-lea oficial la partida de la Paris, condusă la centru de Ovidiu Hațegan. În minutul 14 al meciului dintre PSG și Bașakșehir, Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor, a răbufnit la adresa lui Colțescu, după ce românul l-a indicat drept "ăla negru".
De acolo s-a iscat un scandal uriaș, în urma căruia jucătorii ambelor echipe au ieșit de pe teren, iar meciul a fost amânat. Partida a fost reluată a doua zi, condusă de o brigadă nouă.
Arbitrii români au revenit în țară, dar singurul care a vorbit a fost Ovidiu Hațegan. Centralul a spus că momentan nu poate oferi prea multe informații, motiv pentru care viitorul brigăzii românești este incert.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM 4 ORE
Evident, cel mai expus este Sebastian Colțescu, omul care a rostit cuvintele etichetate drept rasiste. Arbitrul român n-a oferit vreo declarație, dar și-a găsit avocat. Mai precis, avocatul l-a sunat pe Colțescu și s-a oferit să-l apere în acest caz unic în istoria fotbalului.

Sebastian Colțescu și-a găsit avocat, după scandalul de la Paris: "Procedura UEFA e abia la început!"

Este vorba despre Josep Vandellos, un avocat spaniol care s-a mai ocupat de nenumărate cazuri în care au fost implicați jucători și cluburi din fotbalul românesc.
Ibericul a dezvăluit că momentan nu se știe 100% dacă UEFA va demara o procedură disciplinară împotriva lui Colțescu. Extrem de interesat de cazul arbitrului, Vandellos deja a acționat și l-a contactat pe Colțescu.
Într-un interviu oferit pentru gsp.ro, Josep Vandellos a explicat de ce s-a oferit să-l apere pe Sebastian Colțescu, cum vede situația arbitrului și care crede că sunt șansele ca românul să scape nepedepsit în urma incidentului de la Paris.
"Procedura e abia la început. UEFA a numit un inspector, care face o cercetare, iar pe baza raportului pe care îl va pune pe masa forului de la Nyon se va decide dacă se va începe sau nu o procedură disciplinară.
Încă nu există deschisă o procedură disciplinară. Putem să speculăm și să zicem că va exista sau că nu va fi, dar la acest moment nu există. E un caz fără precedent! Cel puțin în spațiul public eu nu știu să fi existat așa ceva", a declarat Josep Vandellos, pentru gsp.ro.

Avocatul lui Colțescu are încrdere că arbitrul va scăpa nepedepsit, după scandalul de la Paris: "Cred că e nevinovat!"

"Din partea mea a venit inițiativa (n.r. - de a-l apăra pe Sebastian Colțescu). Cred că e un caz care merită tot efortul. E un caz important, cu un impact foarte mare și mai cred ceva, evident, că arbitrul Colțescu nu este vinovat.
Cred profund că e nevinovat, altfel nici nu l-aș fi căutat pentru a-l apăra. Apoi, sunt chestiuni tehnice care trebuie analizate. Ce se înțelege printr-o abatere, ce context era în momentul respectiv, plus că trebuie văzut cum va pune UEFA problema, dacă va crede că există o încălcare a regulamentului, sunt diverse aspecte pe care trebuie să le urmărești într-o judecată.
Apărarea noastră va fi totală. Și vă mai spun ceva, am convingerea că stăm bine și că nu se impune niciun fel de sancțiune în acest caz. Poate că sună a clișeu, mai ales când o spune avocatul celui acuzat, dar la nivel personal sunt convins 100% că totul va merge bine", a mai spus avocatul spaniol.
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 4 ORE
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 4 ORE