Clujenii au câștigat un nou titlu, al 5-lea la rând, dar parcă niciodată un campionat în Liga 1 nu a fost tranșat atât de urât și nu a generat atât de mult venin la final. FCSB a fost egalată cu Voluntari dintr-un gol din off-side, pentru ca CFR să ia titlu cu o reușită care trebuia anulată, din același motiv.
Ca atare, "finala" FCSB - CFR nu are nicio miză, ardelenii fiind deja campioni. Evident, după partida contra Craiovei, la formația din Gruia a început fiesta, iar Dan Petrescu, fost mare fotbalist crescut de Steaua, a fost surprins de camerele de filmat cum se bucură pe o "melodie" grotescă și imposibil de reprodus de oricine are minimum de bun simț, care face trimitere la familiile fanilor Stelei.
Atitudinea tehnicianului din Gruia e una scandaloasă, iar Gabi Balint, fostul său coleg de la Steaua, nu doar că nu a trecut cu vederea ce a făcut "Bursucul", dar l-a criticat vehement.
Liga Campionilor UEFA
Șumudică șterge pe jos cu Dan Petrescu: "Le trebuia pașaport să treacă de centru"
IERI LA 05:24
"Ce s-a întâmplat la acea petrecere, când eu nu am putut să cred că Dan Petrescu, fostul stelist, fostul coleg ani de zile, care a crescut la Steaua, iar Steaua l-a făcut fotbalist, poate să spună așa ceva, să cânte așa ceva despre familiile suporterilor Stelei... Chiar dacă ei sunt împărțiți acum și s-a referit la alții, sunt tot suporteri ai Stelei. Nu poți să faci așa ceva.
Din punctul ăsta de vedere, sunt total decepționat și îmi pare tare rău. Eu l-am considerat totdeauna un apropiat, un prieten, un coleg, am împărtășit atâtea clipe, am auzit de nu știu câte ori tribunele care îi strigau numele. Tribunele pline de steliști, cu ăia cu care el le făcea ceva la familiile lor. Nu se poate așa ceva. Oricât de beat ai fi... de fericire, că știu că nu bea alcool.
Dar oricât de beat ai fi de fericire, n-ai voie să te comporți așa. Chiar voiam să recomand ca la ultimul meci, așa cum se face în Spania, FCSB să se facă un culoar (n.r. garda de onoare) echipei CFR și să o aplaude. A făcut-o Real pentru Barcelona, a făcut-o Barcelona pentru Real sau Atletico Madrid.
Așa se procedează în țările civilizate, când există fair-play, îi aplauzi pe cei care sunt campioni, iar CFR a meritat. Dar după ce am văzut la acea petrecere și ce s-a cântat acolo, nu pot să spun, n-am cuvinte să spun ce ar merita cei care au cântat acele lucruri și care au înjurat cum am înjurat acolo", a declarat Gabi Balint la Digi Sport.

Petrescu nu va ajunge niciodată antrenor mare din cauza caracterului

De departe cel mai titrat antrenor din Liga 1, Dan Petrescu nu a reușit niciodată să performeze departe de România. Visul lui e să antreneze Chelsea, însă comportamentul avut în trecut nu îl recomandă ca tehnician într-o altă lume, în care antrenorii sunt de cele mai multe ori niște adevărați "lorzi". Poreclit "Dan Penalty", pentru modul în care pune tunurile pe arbitri deși de cele mai multe ori nu are dreptate, fostul internațional nu are nicio șansă să devină un antrenor de top într-un campionat puternic. Atitudinea îl recomandă doar pentru fotbalul din lumea a treia, e convins Gabi Balint.
"Pentru mine a fost un moment în care mi-aș fi dorit orice pe lumea asta să se întâmple, dar numai să nu văd acel lucru și să nu-l văd pe Dan Petrescu în mijlocul lor. Crede-mă, sunt foarte decepționat și nici nu știu dacă scuzele pe care și le-ar cere ar fi suficiente în momentul ăsta.
În rest, jos pălăria, e un antrenor de la care au mulți de învățat, care a demonstrat și va demonstra în continuare, dar cu atitudinea asta nu poți să ajungi la o echipă mare. Va fi aici, în România, poate după aia în Turcia, printr-o țară arabă, în China, dar nu poți să te ridici la un nivel.
Cum ai putea să-l vezi pe Guardiola, Klopp sau marii antrenori ai lumii să scandeze asemenea inepții sau tâmpenii, mai ales împotriva celei care te-a crescut? Echipa cu cei mai mulți suporteri din țara asta, da? Ce scuze? Și dacă erai drogat sau beat...", a mai precizat Balint.
Produs al Stelei, Dan Petrescu a debutat la echipa mare a roș-albaștrilor în 1986, cucerind cu aceștia trei titluri, o Cupă a României și fiind finalist al Cupei Campionilor Europeni, cea mai mare performanță din cariera sa. Ulterior, suporterii din Ghencea s-au dezis de fostul mare fundaș dreapta, după ce acesta a sărutat steagul Rapidului, în 2003, când a fost instalat antrenor în Giulești.
Liga Campionilor UEFA
Cristi Balaj a analizat remiza dintre CFR Cluj și FC Pyunik: "Am avut ghinion și neinspirație"
IERI LA 18:46
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj, remiză albă în Armenia, cu FC Pyunik, la debutul în preliminariile Champions League
IERI LA 07:31