Fulham a stabilit un record nedorit anul trecut când a cheltuit 100 de milioane de £ pe trasferuri, dar totuși a retrogradat în Championship. Acest record va fi doborât în acest sezon sezon dacă formația de pe Villa Park va retrograda, un lucru destul de probabil dacă privim clasamentul din Premier League din acest moment.
https://i.eurosport.com/2019/08/24/2660711.png

140 de milioane de £ pentru nimic

Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Aston Villa și-a luat fundaș din La Liga! Mane, pe lista lui Bayern
23/05/2022 LA 09:58
Deși a pierdut o parte dintre jucătorii care au readus echipa în Premier League, Aston Villa a investit serios în trasferuri vara trecută. Au fost aduși 3 atacanți, dar acele trasferuri s-au dovedit a nu fi deloc reușite. Brazilianul Wesley de la Club Brugge, care a marcat de 6 ori până la accidentarea care i-a încheiat sezonul, tanzanianul Mbwana Samatta de la Genk, care are numai 2 goluri marcate în acest sezon și spaniolul Borja Baston de la Swansea, care a jucat doar 16 minute în această stagiune.
Astfel, situația din atacul echipei lui Dean Smith a fost una deloc grozavă, dar chiar și așa echipa a înscris destul de mult. Adevăratele probleme au fost în apărare, doar Norwich încasând mai multe goluri în acest sezon. Conform statisticlor Villa a primit cele mai multe goluri pe contraatac și cele mai multe în ultimele 10 minute ale partidelor.
Accidentările unor jucători importanți ca Tom Heaton, Wesley, John McGinn au contribuit la ajungerea echipei în pragul retrogradării. Antrenorul a dat vina deseori pe ghinion, dar cifrele arată că echipa are doar 2 puncte obținute cu primele 8 formații din clasament.
https://i.eurosport.com/2020/07/20/2853056.jpg

Șanse mici de salvare

La începutul actualului sezon, Aston Villa a dorit jucători precum Neal Maupay, Said Benrahma și Kalvin Phillips care până la urmă, din diferite motive, nu au semnat vara trecută. Evoluțiile acestora de la echipele lor au fost foarte bune, de aceea regretul că oficialii de pe Villa Park nu au reușit să-i trasfere este cu atât mai mare. Poate că fiecare ar fi costat mai mult decât jucătorii care au fost aduși, dar echipa ar fi putut avea un altfel de parcurs în acest sezon.
Cu sume foarte mari cheltuite pe trasferuri, clubul înregistrează o pierdere de aproape 70 de milioane de £ în acest sezon. Probabil, dacă în cele din urmă va retrograda, Aston Villa îl va vinde pe căpitanul Jack Grealish pentru a încerca să se stabilizeze din punct de vedere financiar.
În ultimele 13 luni Aston Villa a cheltuit pe jucători uriașa sumă de 140 de milioane £, dar situația în care se găsește clubul în acest moment demonstrează că acești bani au fot de-a dreptul risipiți.
Șansa echipei lui Dean Smith este să obțină măcar 4 puncte din ultimele 2 meciuri din acest sezon, cu Arsenal acasă și în deplsare la West Ham, și să spere că Watford nu va lua puncte din meciurile cu Manchester City și Arsenal. Există și posibilitatea ca Aston Villa și Watford să termine la egalitate de puncte, dar și în acest caz Villa este pentru moment dezavantajată având un golaveraj mai slab. O eventuală înfrângere în această seară contra ”tunarilor” coroborată cu un egal al celor de la Watford cu City ar consfinți o retrogradare la care nimeni nu se gândea la începutul sezonului, după ce Villa a investit atât de mult în trasferuri.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho. "Am primit o mulțime de mesaje!"
21/05/2022 LA 07:08