În vara anului trecut s-a vorbit intens despre o reîntoarcere a lui Neymar la Barcelona. Messi îl voia înapoi, iar brazilianul dorea la rândul lui să se întoarcă, fiind de părere că va avea o șansă în plus să cucerească un nou trofeu Champions League în Catalunya.

Cumpărat cu 222 de milioane de euro de PSG de la Barcelona, Neymar a rămas în cele din urmă în capitala Franței, formația blaugrana preferându-l pe Griezmann.

Ligue 1
PSG, forțată să renunțe la cei mai importanți fotbaliști! Ce se întâmplă cu Messi, Neymar, Mbappe
IERI LA 17:12

La nivel declarativ, formația de pe Camp Nou a negat că ar fi fost făcută o ofertă concretă pentru sud-american, dar fostul vicepreședinte al clubului, Javier Bordas, a dat cărțile pe față. Invitat în emisiunea "El Partidazo", fostul oficial a povestit cu lux de amănunte efortul financiar pe care Barcelona a fost gata să îl facă.

"I-am oferit lui PSG 110 milioane de euro + Todibo, Rakitic și Dembele, acesta sub formă de împrumut. PSG a fost de acord cu jucătorii propuși de noi, dar a solicitat 130 de milioane. Neymar a fost la 20 de milioane de euro de întoarcerea la Barcelona. Tatăl lui a spus chiar că va acoperi el suma, dar în cele din urmă mutarea nu a mai avut loc", a dezvăluit Bordas.

Neymar, "interzis" la Barcelona

Interesant e că în acest moment nu se mai pune sub nicio formă problema transferului lui Neymar, Victor Font, principalul candidat la președinția Barcelonei vorbind chiar ieri de această variantă.

"Un asemenea transfer nu se justifică din punct de vedere financiar", a spus Font, care a precizat că prioritatea lui numărul unu odată ajuns în funcție de conducere pe Camp Nou va fi să îi prelungească înțelegerea lui Messi.

Font a precizat că Barcelona trebuie reconstruită, astfel că mutările viitoare vor avea în vedere jucători tineri. Deja formația blaugrana are în curte doi fotbaliști de mare clasă, Fati și Pedri, în jurul căruia se pot pune bazele unei echipe care să domine Europa în următorul deceniu.

Ligue 1
Leonardo a confirmat interesul lui PSG pentru Messi! Ce a spus despre discuțiile cu Neymar și Mbappe
18/01/2021 LA 14:30
Liga
Alegeri Barcelona | Catalanii au stabilit noua dată în care vor vota președintele
16/01/2021 LA 06:00