Barcelona l-a pierdut pe Messi și implicit primul loc în topul vânzării tricourilor. 2021 a fost unul dintre cei mai ciudați ani din punct de vedere al fotbalului mondial. Messi a preferat PSG, Cristiano Ronaldo a revenit la Manchester United, în timp ce echipe ca Liverpool, Juventus, Bayern sau Milan nu au făcut mari transferuri pentru a atrage fanii doritori de tricouri. Acest an a fost îmbogățit cu Euro 2020, iar 3 dintre primele 10 tricouri, în funcție de vânzări, sunt de la turneul final. Sunt 4 cluburi care au prins acest Top 10, dar cu 5 tricouri.

Slideshow

Cele mai vândute tricouri din 2021

10 imagini

Mexic, marea câștigătoare

Cupa Mondială FIFA
Canelo Alvarez și-a cerut scuze, după ce l-a amenințat cu bătaia pe Messi! Mesajul pugilistului
ACUM 4 ORE
Pentru al treilea an la rând, naționala Mexicului intră în Top 10 al celor mai vândute tricouri de fotbal din SUA. Mexicanii au avut mereu designeri buni și tricourile lor produse de către Adidas au fost spectaculoase. Fanii nu au ținut cont de faptul că naționala Mexicului nu a câștigat nimic în acest an și au urcat acest tricou pe primul loc. Cea mai iubită echipa de club din Mexic, Chivas Guadalajara a prins top 10, pentru prima dată, în acest an.

Barcelona, în cădere

După 2 ani în care Barcelona a dominat piația americană de vânzări de tricouri, catalanii au fost detronați. Factorul Messi este extrem de important, iar plecarea argentinianului a fost penalizată de către fanii echipei. Liverpool, în schimb, rămâne pe poziții. În ciuda faptul că echipa lui Klopp a avut un debut de an de coșmar, fanii au rămas loiali și au cumpărat tricouri produse de către Nike. Tricoul de acasă al lui Manchester City a pătruns în premieră în acest top al celor mai vândute tricouri. Designul create de nemții de Puma a contat în alegerea fanilor americani.

Bella Italia

Euro 2020 a fost un turneu de vis pentru italieni, iar asta s-a văzut inclusiv în vânzările tricouri. "Azzurri" au ambele tricouri cu care au jucat la Campionatul European din vara trecută în acest top. Ca și în cazul lui Manchester City, designerii de la Puma au făcut o treabă excelentă. De altfel, italienii au fost mereu vârful de lance al avangardei în materie de tricouri de fotbal și asta s-a văzut în vânzări.
CARE ESTE CEL MAI FRUMOS TRICOU DE FOTBAL AL ANULUI 2021?
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti
ACUM 6 ORE
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
ACUM 7 ORE