Barcelona avea o misiune ușoară la prima vedere împotriva divizionarei secunde, Rayo Vallecano, dar lucrurile nu au stat chiar așa, chiar dacă Ronald Koeman a trimis în teren principalii jucători ai echipei.
Cu Messi și Griezmann titulari, Barcelona a domintat autoritar prima repriză, dar catalanii nu și-au creat foarte multe ocazii de a marca. Singurele șanse mai importante le-au aparținut lui Frenkie de Jong și Riqui Puig, dar bara s-a opus de fiecare dată, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de la începutul meciului.

Rayo Vallecano-Barcelona 1-2 | Catalanii au revenit de la 0-1 și s-au calificat ăn sferturile Cupei Spaniei

Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 16 ORE
În startul reprizei secunde a venit și rândul lui Messi să ia la țintă bara. Lovitura liberă executată de argentinian s-a oprit în transversală, iar apoi gazdele au dat lovitura. La prima fază în carte au fost cu adevărat pericoloși, cei de la Rayo au deschis scorul prin Fran Garcia, care l-a învins pe Neto cu un șut plasat din interiorul careului.
Barcelona s-a aruncat în atac și după un gol anulat pe motiv de off-side al lui De Jong, Messi a restabilit egalitatea în minutul 70, înscriind cu ușurință după o pasă foarte bună a lui Griezmann. A fost cel de-al 54-lea gol marcat de argentinian în Cupa Spaniei, el apropiindu-se la o singură reușită de Edmundo Suarez, care a marcat 55 de goluri pentru Valencia, dar în cu totul altă epocă (1939-1950).
Catalanii au continuat asaltul la poarta lui Rayo, iar eforturile le-au fost răsplătite cu 10 minute înainte de final, când De Jong a făcut 2-1 după o pasă a lui Jordi Alba. Olandezul continuă astfel forma excelentă din începutul acestui an, aceasta fiind a 4-a reușită personală din 2021, în 7 partide jucate.
Așadar, Barcelona a trecut cu bine peste un meci care se complicase la un moment dat și obținut o calificare meritată în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, fiind singura dintre cele 3 forțe din Spania care continuă să lupte pe toate cele 3 fronturi.
Catalanii au încheiat odată cu această partidă o serie de 8 meciuri consecutive jucate departe de casă. Echipa lui Koeman va reveni pe Camp Nou pe 31 ianuarie, când o vor întâlni pe Athletic Bilbao în La Liga.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17