Un atacant cu un potențial important, Gustavo Maia nu a debutat încă pentru prima echipă a lui Sao Paolo. Cu toate acestea, evoluțiile de la echipele de juniori ale clubului brazilian au făcut-o pe Barcelona să investească în el.
Încă din primăvară, catalanii plătiseră 1 milion de euro pentru a avea prima opțiune pentru transfer, însă mutarea s-a blocat în momentul în care s-a negociat suma finală și eșalonarea tranșelor. Acum, lucrurile au ajuns la un numitor comun, Barcelona plătind încă 3,5 milioane de euro. Sao Paolo va păstra în continuare 30% din drepturile federative ale jucătorului.

Gustavo Maia, între echipa a doua a Barcelonei și Sao Paolo

Fotbal
Mbappe l-a întrebat pe Ibrahimovic dacă să meargă sau nu la Real Madrid! Ce a răspuns suedezul
ACUM 33 MINUTE
În acest moment, nu se știe exact dacă în stagiunea viitoare fotbalistul va rămâne la Sao Paolo, pentru a avea ocazia să joace constant, sau va sosi pe Camp Nou, unde ar urma să facă parte din lotul echipei secunde a Barcelonei.
În vârstă de 19 ani, Gustavo Maia mai avea contract cu Sao Paolo până pe 30 iunie 2022. Comparat cu Vinicius din punct de vedere al calităților, vârful nu a debutat încă pentru prima echipă a brazilienilor. Totuși, la echipele de juniori ale lui Sao Paolo el a impresionat. Ajuns la 14 ani la echipă, el a marcat 30 de goluri în 36 de partide în 2018, pentru ca anul trecut să marcheze 21 de goluri. Gustavo Maia a devenit în acest timp o prezență constantă și la naționalele Braziliei U16 și U17.
Calitățile lui Maia l-au adus în atenția Barcelonei, dar mutarea e una de perspectivă, fiind greu de crezut că în următorii 2-3 ani atacantul poate reprezenta o soluție reală pentru lotul condus acum de Quique Setien.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM 2 ORE
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM 2 ORE