Barcelona a luat în ultimii ani aproape în exclusivitate decizii manageriale greșite, cea mai mare fiind probabil achiziționarea lui Coutinho pentru o sumă de 105 milioane de lire, care putea crește până la 142 de milioane, în funcție de clauzele din contract.
Inclusiv Messi a vorbit despre hotărârile eronate luate de conducere, iar Mundo Deportivo a descoperit o nouă gafă făcută de șefii de pe Camp Nou. În urmă cu mai bine de doi ani, Pep Boada, coordonatorul centrului de scouting al Barcelonei, le-a transmis celor din boardul echipei că Alphonso Davies, fotbalist care evolua atunci în MLS pentru Vancouver Whitecaps are un potențial uriaș și e de neratat.
Șefii Barcelonei s-au interesat de mutare și, după ce formația canadiană le-a transmis că transferul se poate face pentru 5 milioane de euro, s-au retras de la negocieri, considerând că suma e prea mare pentru un fotbalist care nu împlinise încă 17 ani.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32
Alphonso Davies și-a continuat evoluțiile excelente în campionatul nord-american și, după doar jumătate de an, Bayern a decis că fotbalistul are un potențial uriaș și merită 10 milioane de euro, cât au cerut canadienii între timp, odată cu dezvoltarea fotbalistului.
Barcelona a avut așadar șansa să aducă o adevărată perlă pe Camp Nou, cu un efort financiar mic, însă a refuzat oportunitatea. În meciul de săptămâna trecută, din sferturile Ligii, fotbalistul de bandă stânga al lui Bayern le-a arătat încă o dată catalanilor ce au pierdut, ridiculizându-l pe Semedo, înainte de a pasa decisiv, în ceea ce pentru mulți reprezintă deja faza anului în fotbalul mondial.
https://i.eurosport.com/2020/08/21/2867630.png
Cifrele în oglindă pentru Alphonso Davies și Andrew Robertson, pentru sezonul 2019 - 2020. Jucătorul lui Liverpool era considerat de mulți cel mai bun fundaș stânga din lume, dar pare să fi cedat "coroana" către fotbalistul lui Bayern.
"Nu vă așteptați la așa ceva de la mine prea curând. E un fotbalist fenomenal, ador să îl văd jucând", a recunoscut Robertson pe o rețea de socializare, după ce starul bavarezilor a ridiculizat apărarea Barcelonei în sferturile Champions League.

Cine este Alphonso Davies

Alphonso s-a născut în Buduburam, o tabără de refugiați din districtul Gomoa de Est din Ghana, având părinți din Liberia. Familia sa locuia acolo după ce a fugit din țara sa natală din cauza războiului civil, care a dus la ieșirea din țară a 450.000 de persoane. Când Alphonso avea cinci ani, el a mers împreună cu familia în Canada, ca refugiați. Familia Davies s-a mutat ulterior în Windsor, Ontario, pentru ca apoi să se relocheze în Edmonton. Abia la vârsta de 17 ani a obținut Davies cetățenia canadiană.
Davies are toate calitățile fundașilor moderni - instinct, poziționare, capacitatea de a pasa lung, joc defensiv excelent și încredere în sine atunci când are posesia. Dar, mai presus de toate, viteză: este poate cel mai rapid jucător din lume la ora actuală. Mulți îl consideră deja unul dintre cei mai buni fundași stânga din lume.
Davies are forță pe teren și câștigă multe dueluri defensive cu viteza sa. A fost adus prima oară ca mijlocaș ofensiv dar joacă foarte bine ca fundaș stânga. Dezvoltarea sa a fost fenomenală | Hansi Flick
Are o viteză explozivă și un picior stâng excelent. Nu am mai avut un jucător ca el | Thomas Muller
L-am adus pe Alphonso Davies pentru că l-am văzut drept unul dintre cei mai buni jucători ai generației sale. Suntem încântați că acest lucru se confirmă meci de meci | directorul sportiv al lui Bayern, Hasan Salihamidzic
Fotbal
Surpriză în topul CIES al celor mai scumpi fotbaliști din lume! Pe ce loc e Mbappe și cine conduce
06/01/2022 LA 13:51
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22