Barcelona l-a cumpărat pe Philippe Coutinho de la Liverpool în ianuarie 2018. Catalanii au oferit atunci în schimbul brazilianului suma de 120 de milioane de euro, însă clauzele din contractul mijlocașului se ridică la 40 de milioane de euro. Până acum, Liverpool a primit din partea catalanilor cinci milioane deoarece Coutinho a evoluat în 88 de meciuri pentru echipa antrenată de Ronald Koeman.
Totuși, Liverpool ajunge încet încet să primească întreaga sumă din clauze de la Barcelona. Dacă brazilianul va mai bifa 12 apariții în tricoul Barcelonei, el va ajunge la borna de 100 de meciuri, iar catalanii vor trebui să le trimită britanicilor încă 20 de milioane de euro. Mai mult, pentru următoarea calificare în grupele UEFA Champions League, Barca va trebui să mai plătească încă 10 milioane de euro.

Barcelona vrea să-l vândă cu orice preț pe Coutinho

Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Potrivit Sport.es, Barcelona va ajunge să achite întreaga sumă destinată clauzei impuse de Liverpool dacă Philippe Coutinho nu pleacă de pe Camp Nou în această iarnă, fapt pentru care catalanii sunt "disperați" să scape de brazilian cât mai repede cu putință. În contextul pandemiei de coronavirus, conducerea Barcelonei nu și-ar permite să piardă nimic în plus.
Potrivit aceleiași surse, Barcelona vrea să scape de Coutinho înainte de 24 ianuarie din cauza presiunii financiare care se simte tot mai mult pe Camp Nou. Coutinho a revenit la Barcelona în această vară, după ce a fost împrumutat timp de un an la Bayern Munchen. Koeman a fost cel care a insistat că brazilianul va fi una dintre piesele cheie pe care se va baza în acest sezon. Moment, olandezul pare să aibă alte planuri cu mijlocașul. Cotat la 60 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt, contractul lui Coutinho expiră la Barcelona în 2023.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 28-a din Premier League
08/03/2022 LA 12:36
Premier League
Coutinho, lăudat de o legendă din Premier League: "Va fi una dintre poveștile sezonului"
11/02/2022 LA 17:01