La începutul acestei luni, Barcelona a anunțat că pe data de 6 august 2022 va disputa un meci amical împotriva celor de la AS Roma, în cadrul Joan Gamper Trophy. Meciul nu va avea locul însă, deoarece echipa lui Jose Mourinho a anunțat că nu va mai veni pe Camp Nou pentru această partidă.
Barcelona a confirmat această veste printr-un comunicat oficial, anunțând că echipa din Serie A a decis unilateral ruperea contractului semnat între cele două echipă și că în acest moment caută un nou adversar pentru partida care ar fi trebuit să se dispute pe 6 august. De asemenea, catalanii au anunțat că studiază posibilitatea de a o da în judecată pe AS Roma:
"FC Barcelona anunță că AS Roma a rupt unilateral și fără motiv contractul pe care cele două părți l-au semnat pentru meciul din Joan Gamper Trophy care trebuia să se dispute pe 6 august pe Camp Nou.
Premier League
United, transfer de neînțeles: The Athletic a anunțat pe cine aduce Ten Hag, dacă nu vine De Jong
ACUM O ORĂ
Clubul lucrează acum la găsirea unui nou adversar pentru ediția din acest an. Departamentul legal al clubului studiază posibilele acțiuni legale împotriva clubului italian pentru pagubele produse clubului FC Barcelona și fanilor săi pentru această decizie neașteptată și nejustificată", a anunțat Barcelona, care va începe returnarea banilor pentru fanii care și-au achiziționat deja bilete pentru partidă.
Citește și:

Barcelona va juca în Statele Unite mai multe meciuri amicale în această vară

AS Roma a mai participat și în 2015 la Joan Gamper Trophy, atunci când a pierdut în fața Barcelonei, scor 0-3.
Meciul dintre Barcelona și AS Roma ar fi trebuit să fie ultimul amical al echipei lui Xavi înaintea debutului în noul sezon. Catalanii vor disputa meciuri amicale în această vară în Statele Unite, urmând să întâlnească UE Olot, Inter Miami, Real Madrid, Juventus și New York Red Bulls.
Noul sezon din La Liga va începe pe 12 august.
Premier League
Gary Neville îi ia apărarea lui Ten Hag! Conducerea lui United, criticată de fostul căpitan
ACUM 2 ORE
Fotbal
Patru echipe din Liga a 2-a joacă degeaba! Care sunt echipele fără drept de promovare
ACUM 3 ORE