Ronald Koeman, noul antrenor al Barcelonei, nu a reușit să-l înduplece pe Lionel Messi. Superstarul argentinian a transmis azi un fax către clubul FC Barcelona, în care își manifestă dorința de a rezilia acordul, transmite Tycsports, o publicație de încredere din Argentina. În mesajul transmis clubului catalan, Leo Messi cere să fie activată clauza prin care poate părăsi formația la finalul fiecărui sezon, unilateral.
Clubul catalan îi stabilise clauza de reziliere la 700 de milioane de euro. Presa din Spania a scos azi la iveală și câteva dintre aspectele care l-au făcut pe Messi să ia decizia finală, aceea de a pleca de la Barcelona. Mai exact, Ronald Koeman a fost extrem de dur în momentul discuției cu Messi și l-a avertizat că "privilegiile din cadrul echipei s-au încheiat". Tehnicianul olandez a continuat, spunându-i că "va trebui să dea totul pentru Barcelona" și să țină cont că "nu va fi deloc flexibil odată cu numirea sa pe bancă".

Bartomeu, ședință de urgență după anunțul plecării lui Leo Messi

Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
IERI LA 19:54
După ce a primit vestea, Josep Maria Bartomeu a invocat o ședință de urgență în cadrul clubului, urmând a căuta soluții disperate pentru a-l întoarce din drum pe Leo Messi. Chiar și așa, lipsa rezultatelor și noii oameni de la Barcelona l-au făcut pe Messi să fie consecvent în alegerea plecării de pe Camp Nou.
În septembrie 2000 a ajuns Messi la Barcelona, la grupele de copii și juniori. Dacă va pleca acum, s-ar împlini exact 20 de ani de la acel moment. În 2004 a făcut pasul la prima echipă a catalanilor, iar de atunci a marcat istoria clubului și a fotbalului, cu o mulțime de recorduri. Messi a marcat 634 de goluri în 731 de meciuri pentru Barcelona, cu o medie de 0,86 goluri pe partidă. Argentinianul a câștigat 34 de trofee cu Barca, dintre care 24 locale și 10 internaționale. Pe lângă asta, Messi a obținut și 6 Baloane de Aur.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
IERI LA 19:28
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
IERI LA 10:21