Vă mai aduceți aminte de Dmytro Chygrynskiy, fundașul central din Ucraina care a fost stâlpul apărării lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk? Jucătorul pentru care Barcelona plătit 25 de milioane de euro și a jucat foarte puțin pe Cam Nou?
Fotbalistul în vârstă de 34 de ani tocmai a semnat pentru formația greacă Ionikos Nikeas. În ultimii 5 ani, el a petrecut cinci sezoane la AEK Atena.

Barcelona l-a luat cu 25 de milioane de euro și a jucat foarte puțin

Cupa Mondială FIFA
Povestea de film a eroului Argentinei cu strămoși în Scoția! Tatăl său a jucat cu Maradona
ACUM 2 ORE
Dmytro Chygrynskiy a devenit, în scurt timp, un nume bine cunoscut printre fanii Barcelonei, după cum susține publicația spaniolă sport.es. Transferul lui, solicitat în mod special de Pep Guardiola, este adesea amintit ca fiind una dintre cele mai nefericite transferuri din istoria clubului, în special prin prisma sumei plătite pentru a-și asigura serviciile lui.
Chygrynskiy a devenit de curând noul jucător al grecilor de Ionikos Nikeas. El a semnat din postura de fotbalist liber de contract după ce s-a despărțit de AEK Atena.
Fotbalistul a debutat pentru Șahtior în 2004 la doar 17 ani, sub comanda lui Mircea Lucescu. Pentru a câștiga experiență, a plecat împrumut pe un sezon la Metalurg, apoi s-a reîntors sub comanda antrenorului român, unde a jucat până în 2009. În ultimul său sezon la Șahtior, Chygrynskiy a câștigat Cupa UEFA și i-a atras atenția Barcelonei. Campioana Ucrainei a jucat și împotriva catalanilor. Lui Pep Guardiola i-a plăcut cum controlează mingea, așa că a cerut consiliului de administrație semnarea lui.
https://i.eurosport.com/2009/08/28/542330.jpg
Barca a plătit 25 de milioane pentru transferul lui. Un sezon mai târziu și după doar 14 jocuri în tricoul blaugrana, fundașul ucrainean s-a întors la Șahtior pentru 15 milioane. Jucătorul nu s-a putut adapta la Barcelona.
Al doilea său mandat la Șahtior nu a mai fost la același nivel. A jucat tot mai puțin, a plecat apoi la Dnipro Dnipropetrovsk, iar de aici a ajuns în Grecia.
Abia la AEK, Chygrynskiy s-a simțit încă o dată important ca fotbalist. A petrecut cinci sezoane purtând tricoul negru și galben. El a adunat 126 de jocuri și a revenit la un nivel bun, în mare parte, lui Manolo Jiménez.
După ce și-a încheiat contractul, la 34 de ani, fotbalistul a ajuns la Ionikos Nikeas, o echipă recent promovată în prima ligă.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi a dezvăluit care e marele avantaj al Argentinei în Qatar! "E punctul forte al echipei"
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi, record negativ la Campionatul Mondial! E primul jucător din istorie care pățește asta
ACUM 3 ORE