Sezonul acesta a fost unul excelent pentru jucătorul spaniol, care a devenit titular indiscutabil în formaţia lui Nuno Espirito Santos.
Deşi nu are cifre uimitoare - 4 goluri şi 7 assisturi în Premier League -, Traore impresionează cu viteza sa şi cu tehnica avută cu mingea la picior. Este un jucător ideal de contra-atac şi pare că s-a maturizat, astfel că multe cluburi îl urmăresc.
S-a vorbit că Manchester City ar urma să facă o ofertă concretă, după ce îl va transfera pe Sane la Bayern, însă Daily Mail anunţă că mai aproape de o mutare este Barcelona. Nimeni alta decât fosta formaţie, care i-a oferit prea puţine şanse când l-a avut în Academie.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM 44 MINUTE
Traore ar prefera să se întoarcă în Spania, mai ales că vrea să îşi ia revanşa după ce Barcelona nu a crezut în el. În condiţiile în care Dembele se accidentează permanent, atacantul de bandă al lui Wolves pare o soluţie ideală, mai ales că a demonstrat că poate străluci mai ales în meciurile mari, cu miză.

Adama Traore, fără șanse la Barcelona

În 2004, Adama Traore a reușit să intre în celebra fabrică de talente a Barcelonei, La Masia. La vârsta de 8 ani înălțimea nu îl ajuta prea mult, însă forța și explozia pe care le dezvolta l-au făcut celebru la nivelul Academiei. După anii petrecuți acolo, mai exact în anul 2013, el ajunge om de bază la Barcelona B. Evoluțiile sale au contribuit decisiv la câștigarea Ligii Campionilor la tineret în anul 2014. Tot în anul 2014 își face debutul pentru echipa de seniori a Barcelonei, înlocuindu-l pe starul brazilian Neymar, într-o victorie a grupării blaugrana în La Liga.
Concurența din benzi era acerbă la Barca, iar Traore nu s-a putut impune în fața unor jucători deja consacrați. Astfel că, în anul 2015, decide să plece la clubul Aston Villa pentru suma de 9 milioane de euro. După doar un an la Villa este dorit de Middlesbrough, echipă care a eliminat-o pe Steaua București în semifinalele Cupei UEFA din 2006, după un final de meci dramatic. Evoluțiile bune în tricoul lui Middlesbrough i-au făcut pe cei de la Wolverhampton să îl cumpere în vara anului 2018 contra sumei de 18 milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2018/09/21/2423744.jpg

Transformarea spectaculoasă a lui Adama Traore

În prezent Adama a devenit titular meci de meci, găsindu-şi locul în echipa lui Nuno Espírito Santo. O adevărată forţă a naturii, nu ratează vreo ocazie de a pedepsi apărările adverse prin sprinturile sale fulgerătoare. În ultimii ani el și-a supus corpul unor transformări radicale reușind să pună tehnica și viteza într-un corp de adevărat atlet, sculptat perfect.
Adama Traore este un fotbalist polivalent, care poate juca oriunde în banda dreapta. Calitățile sale îi permit să facă cu ușurință atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 8 ORE
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 8 ORE