Toate formațiile de pe bătrânul continent trec printr-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere financiar. Cum încasările sunt în această perioadă foarte mici (doar magazinele virtuale de suveniruri generează câștiguri, dar acestea sunt extrem de reduse), formațiile abia mai reușesc să supraviețuiască din punct de vedere financiar.
La cluburile mari, cum este Barcelona, situația e și mai dramatică. Pentru că banii din drepturile tv sunt înghețați, iar clubul nu se mai poate baza nici pe sumele venite din vânzarea de bilete. Cum Camp Nou este cel mai mare stadion din Europa, catalanii se bazau pe venituri importante din comercializarea de tichete.
În acest context, Marca anunță că Barcelona poate pierde până la 100 de milioane de euro pe perioada întreruperii campionatului din cauza coronavirus. Suma e impresionantă, însă nu va destabiliza total clubul. Totuși, șefii grupării blaugrana vor să ia o serie de măsuri pentru a se proteja.
Ligue 1
Angel Di Maria se simte trădat de PSG! De ce este nemulțumit argentinianul
ACUM 21 MINUTE

Planul președintelui Bartomeu la Barcelona

Cea mai la îndemână vizează micșorarea salariilor, așa cum s-a întâmplat în Bundesliga cu majoritatea cluburilor. Juventus a abordat deja o direcție similară, iar acum pare că a venit rândul ca Barcelona să treacă la reduceri salariale.
Conform sursei citate, boardul catalanilor iau în calcul reduceri salariale cu până la 70%, cu mențiunea că nu tuturor jucătorilor li se va scădea același procent din venituri. Cert e că de măsură nu vor scăpa starurile, Messi, Suarez sau Pique urmând a avea cu siguranță salariile diminuate.
Josep Maria Bartomeu a discutat deja despre modul în care va fi aplicată măsura, dar deocamdată nu s-a discutat cu jucătorii. Evident, pentru ca măsura să poată fi aplicată, e nevoie și de acordul acestora, dar exemplele din Bundesliga și Serie A îi determină pe jurnaliștii de la Marca să considere că fotbaliștii vor înțelege perioada grea traversată de club și se vor conforma.
De notat și faptul că Federaţia Spaniolă de Fotbal intenţionează să ofere 500 de milioane de euro cluburilor din primele două ligi care au dificultăţi financiare în perioada pandemiei de coronavirus, informează Sport.
Cluburile spaniole ar urma să înapoieze banii Federației în termen de cinci ani. De asemenea, vor fi sprijinite şi cluburile din ligile inferioare. Ele vor primi un împrumut de 4 milioane de euro pentru a reuşi să le plătească salariile antrenorilor şi jucătorilor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Javier Mascherano vrea să creeze modele! Ce reguli a impus la naționala U20 a Argentinei
ACUM O ORĂ
Premier League
Rafa Benitez nu este de acord cu comparațiile între echipa sa de la Liverpool și cea din prezent
ACUM 3 ORE