În ultimul an, mai mulți tineri fotbaliști au atras toate privirile la echipele de club, reușind prestații care le-au făcut cotele de piață să explodeze.
Jurnaliștii publicației FourFourTwo au analizat evoluțiile jucătorilor tineri legitimați atât la cluburi din Europa, cât și la echipe din America de Sud, și au prezentat topul celor mai promițători fotbaliști.
În viziunea englezilor, sportivul cu cel mai mare potențial demonstrat până în acest moment este Jude Bellingham, mijlocașul de 18 ani al Borussiei Dortmund. Britanicul, care are o cotă de piață de 75 de milioane de euro, a adunat 22 de apariții în acest sezon de Bundesliga, reușind 3 goluri și 6 pase decisive.
Liga
Real Madrid, cu ochii pe cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii! Anunțul presei germane
11/05/2022 LA 18:51
El este urmat în top de doi jucători de la Barcelona, Pedri și Ansu Fati, care au strălucit sezonul precedent. În această stagiune, cei doi nu au adunat foarte multe prezențe în La Liga din cauza accidentărilor, dar sunt printre cei mai valoroși jucători ai clubului blaugrana.
Barcelona are 3 reprezentanți în top 20 (Pedri, Ansu Fati și Gavi), la fel ca Borussia Dortmund (Jude Bellingham, Youssoufa Moukoko și Giovanni Reyna), în timp ce Palmeiras dă doi jucători promițători: Endrick, un atacant de 15 ani care se află în vizorul celor de la Real Madrid, și Gabriel Veron, un atacant de 19 ani.
În ceea ce privește cele mai tari 5 campionate din Europa, în clasamentul celor mai buni 20 de tineri fotbaliști ai momentului se regăsesc 5 jucători din Bundesliga (Jude Bellingham, Jamal Musiala, Florian Wirtz, Youssoufa Moukoko și Giovanni Reyna), 4 din La Liga (Pedri, Ansu Fati, Gavi și Eduardo Camavinga), 4 din Premier League (Harvey Elliott, Valentino Livramento, Liam Delap și Charlie Patino) și unul dintre Ligue 1 (Jeremy Doku).
Citește și:

Top 10 cei mai buni tineri fotbaliști din lume

https://i.eurosport.com/2022/03/01/3329572.png
Liga
Camp Nou a "explodat" când Ansu Fati a revenit pe teren! Reacția suporterilor Barcelonei
02/05/2022 LA 06:13
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23