Articol scris de Romeo Ene
Cifrele lui Erling Haaland au atras atenţia marilor cluburi din Europa, care caută să-i facă o ofertă cât mai avantajoasă jucătorului, precum şi lui Dortmund. Potrivit Daily Star, norvegianul le-a dezvăluit echipelor interesate de serviciile lui salariul pe care îl doreşte, precum şi durata contractului.

INTERES RIDICAT PENTRU HAALAND

Premier League
Manchester City, ofertă oficială pentru Erling Haaland: "Împrumut pe timpul Cupei Mondiale!"
14/11/2022 LA 18:42
Haaland reprezintă viitorul produs de export al Borussiei Dortmund. Atacantul de 20 de ani are toate şansele să devină unul dintre cele mai scumpe transferuri realizate în următorul mercato. Instinctul său de marcator i-a atras interesul marilor cluburi din Europa. Aceste echipe nu s-au arătat interesate de serviciile sale pe vremea când evolua pentru Molde sau Salzburg.
Chelsea, Manchester United sau Barcelona sunt câteva dintre echipele care şi-au manifestat dorinţa de a-l transfera pe norvegian. Totuşi, Real Madrid pare clubul cu cele mai mari şanse de a-l aduce pe Haaland din vară.

SALARIU IMENS CERUT DE PUŞTIUL-MINUNE AL LUI DORTMUND

Echipa care va reuşi să-l transfere pe Haaland va trebui să-i ofere acestuia un salariu pe măsura evoluţiilor fotbalistului. Conform Daily Star, atacantul a dezvăluit echipelor interesate de el cifrele contractului său. Haaland solicită un salariu de 90 de milioane de euro brut pentru 5 ani.
Ar însemna 18 de milioane de euro pe sezon, 9 net pentru jucător. Salariul său va fi mai mare decât cel de la Dortmund, acolo unde jucătorul de 20 de ani câştigă aproximativ 4 milioane de euro/sezon. Această sumă de bani ar putea fi achitată cu uşurinţă de către Real Madrid, sau chiar mărită în funcţie de interesul altor cluburi dispuse să-i ofere acest salariu.

DRUM LIBER CĂTRE REAL MADRID

În ceea ce priveşte transferul, Real Madrid va trebui să ajungă la un acord cu Borussia Dortmund. Relaţia bună pe care o au cele două cluburi poate ajuta la facilitarea transferului. Pe lângă acest aspect, nemţii nu traversează o perioadă economică prea bună, astfel aceştia ar putea fi dispuşi să renunţe la jucător atâta timp cât oferta va fi convenabilă pentru toate părţile implicate.
Conform Daily Star, Haaland are o clauză în contractul cu Dortmund care poate fi activată în 2022. Aceasta obligă clubul german să lase jucătorul să plece în cazul în care acesta îşi va dori acest lucru. Jucătorul este cotat la 110 milioane de euro, potrivit transfermarkt.
Fotbal
Guardiola avertizează în privința stării lui Haaland. "Nu este încă perfect, dar se simte mai bine"
08/11/2022 LA 15:06
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40