Articol scris de Romeo Ene
AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur au anunţat aseară înfiinţarea Superligii Europei, dar nu toate cluburile mari le împărtăşesc viziunea.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 2 ORE

PSG şi nemţii, împotriva Superligii Europei

FIFA și UEFA s-au opus și au precizat că nu aprobă o ligă separată, susținând că orice club care concurează în Superliga nu va putea juca în nicio altă competiție la nivel național, european sau global, iar jucătorii ar putea fi privați de oportunitatea de a-și reprezenta echipele naționale. Conform Athletic, sursele din cadrul clubului PSG consideră că este nerespectuos să susțină un astfel de plan și sunt dispuși și interesați să discute planul UEFA pentru o revizuire a a Ligii Campionilor, luni. Clubul francez consideră că noua competiție nu ar trebui să se limiteze la cele mai bogate cluburi din Europa și consideră că ar trebui să li se ofere șanse unor cluburi precum Ajax, Atalanta și Leicester, cu mai puțină putere economică.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Bayern München este un alt mare club absent. Atât ei, cât și Borussia Dortmund s-au opus Superligii, potrivit ZDF, o sursă din mass-media germană, alături de CEO-ul Bundesliga, Christian Seifert, anunțând că federația germană de fotbal respinge orice concept de Superligă europeană și consideră că interesele economice ale câtorva cluburi de top din Anglia, Italia și Spania nu ar trebui să ducă la abolirea structurilor stabilite în fotbalul european.

Ce înseamnă Superliga Europei

Demersul cluburilor vine ca un răspuns la politica UEFA, care, în viziunea patronilor, e încremenită în trecut. Champions League nu mai generează veniturile așteptate, competiția nu mai interesează la fel de mult, lucru care se reflectă în audiențe. Într-o perioadă de pandemie, în care cluburile sunt vitregite de banii primiți din bilete și merchandising, e nevoie de maximizarea profitului din banii TV. Ca atare, cluburile mari, la inițiativa lui Florentino Perez și Andrea Agnelli au luat atitudine și au înființat Super Liga Europei, competiție la care s-au înscris deja 12 cluburi.
Competiția va alinia la start 20 de cluburi, din care 15 cluburi fondatoare permanente și alte 5 echipe care se vor califica anual în baza unui clasament realizat în funcție de realizările din sezonul anterior.
Competiția va începe în luna august, cele 20 de cluburi fiind împărțite în două grupe de zece, care vor juca în sistem campionat, meciuri acasă și în deplasare, primele trei clasate din fiecare grupă calificându-se automat în sferturile de finală.
Echipele care termină pe locurile 4 și 5 vor concura într-un play-off cu dublă manșă, pentru ultimele două poziții rămase în sferturile de finală.
În faza sferturilor și semifinalelor se va juca în sistem eliminatoriu, cu două manșe, tur și retur, urmând ca finala să se joace la sfârșitul lunii mai, într-o singură manșă, pe teren neutru.
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 2 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 2 ORE