Bayern Munchen continuă forma excelentă din stagiunea precedentă. După ce au câștigat UEFA Champions League, titlul în Bundesliga și Cupa Germaniei, trupa pregătită de Hans Flick și-a trecut în palmares și Supercupa Europei.
Sevilla părea victimă sigură înaintea duelului de la Budapesta, după ce Bayern reușise s-o învingă cu 8-0 pe Schalke în prima etapă din noul sezon din Bundesliga. În ciuda rezultatelor anterioare incredibile - unde se include și celebrul 8-2 cu Barcelona - Bayern n-a avut deloc o misiune ușoară împotriva Sevillei.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
ACUM 16 MINUTE
Câștigătoarea UEFA Europa League a propus un joc curajos și a deschis scorul încă din minutul 13. Rakitic, revenit recent la Sevilla, a căzut în careu după un duel cu Alaba, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri. Ocampos l-a învins fără emoții pe Neuer, iar formația andaluză beneficia de un moral excelent.

Bayern Munchen - Sevilla 2-1 | Bavarezii au câștigat Supercupa Europei în extra-time

Doar 20 de minute a durat avantajul Sevillei. Lewandowski a oferit o recentrare minunată în careul spaniolilor, iar Goretzka a finalizat cu un șut plasat, în colțul porții, dintr-o poziție ideală. Lewandowski a înscris în debutul reprizei secunde, însă reușita a fost anulată de tehnologia VAR, pe motiv de offside.
După primele 90 de minute, tabela indica 1-1, iar câștigătoarea s-a decis în extra-time. Bayern a fost echipa mai concentrată și a dat lovitura în minutul 104. Veteranul Javi Martinez a profitat de o minge respinsă modest de Bono, portarul Sevillei, și a trimis cu capul în vinclu.

Bayern Munchen - Sevilla 2-1 | Javi Martinez, din nou decisiv în Supercupa Europei

S-a încheiat 2-1 pentru Bayern, care și-a trecut în cont cea de-a doua Supercupă a Europei, după cea cucerită în 2013. La vremea respectivă, bavarezii o învingeau pe Chelsea la loviturile de departajare.
De notat este că Javi Martinez a fost decisiv și la meciul din urmă cu 7 ani, când a restabilit egalitatea în minutul 121 și a trimis partida cu Chelsea la loviturile de departajare. La meciul respectiv, spaniolul a început ca rezervă și a fost introdus pe parcurs.
Același lucru s-a întâmplat și în această seară, la Budapesta. Javi și-a făcut apariția pe teren în minutul 99 și a înscris golul victoriei 5 minute mai târziu.
La meciul de la Budapesta au putut asista și spectatori. 30% din capacitatea stadionului a fost ocupată de suporteri.
Ligue 1
Mbappe rămâne, un alt star pleacă de la PSG. Al-Khelaifi a făcut anunțul
ACUM 40 MINUTE
Serie A
AC Milan, aproape de vânzare! Cine va plăti 1.3 miliarde de euro pentru liderul din Italia
ACUM O ORĂ