Campioana Germaniei a emis un comunicat legat de noua competiție fondată de 12 mari cluburi ale Europei.

"Champions League, cea mai frumoasă competiție din lume"

Super Liga Europeană primește o lovitură grea. Cele 12 cluburi fondatoare ale noi competiții așteptau lângă ele încă 3 cluburi, iar Bayern era unul dintre acestea.
Liga
Hazard a refuzat o primă șansă de a pleca de la Real! Perez acceptase oferta de 40 de milioane de €
ACUM 13 MINUTE
CEO-ul Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a anunțat marți că nu are de gând să se alăture Super Ligii.
"Bayern Munchen are o poziție clară în ceea ce privește problema Super Ligii. "Membrii și fanii noștri resping o Super Ligă.", a spus președintele Herbert Hainer. "Pentru Bayern, dorința și scopul nostru este ca cluburile europene să traiască competiția minunată și emoțională care este Liga Campionilor și să o dezvoltăm împreună cu UEFA. FC Bayern spune nu Super Ligii."
CEO-ul Karl-Heinz Rummenigge a subliniat ca:"În numele consiliului aș dori să precizez în mod explicit că Bayern nu va participa în Super Ligă. FC Bayern se solidarizează cu Bundesliga. Întotdeauna a fost și este o mare plăcere să putem juca și să reprezentăm Germania în Champions League. Cu toții ne amintim cu drag de victoria din Liga Campionilor din 2020 de la Lisabona. Pentru Bayern, Liga Campionilor este cea mai frumoasă competiție din lume"", a anunțat Bayern în comunicatul oficial.

Karl-Heinz Rummenigge, reprezentantul Asociației Cluburilor Europene (ECA)

CEO-ul lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, a fost numit în Comitetul Executiv UEFA ca reprezentant al Asociației Cluburilor Europene (ECA), la Montreux. Mandatul lui Rummenigge se desfășoară până în 2024. Această poziție i-a aparținut lui Andrea Agnelli, care a demisionat odată cu anunțul participării lui Juventus în Super Ligă.

Ce este Super Liga Europeană

Super Liga Europei este un plan grandios, conceput în totalitate de marile cluburi europene, ca un răspuns la apatia UEFA de a reformata competițiile intercluburi (în special Champions League), care în ultimii ani au generat câștiguri mai mici pentru granzii de pe "Bătrânul Continent".
Noua competiție intercluburi ar urma să aibă la start anual 20 de echipe, care nu vor mai participa astfel în Champions League, Europa League sau Conference League, organizate de UEFA. Banca americană JP Morgan a anunțat deja că va sponsoriza competiția.
Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Constantin Budescu va semna cu Sepsi Sântu Gheorghe până în vară! Ce salariu va avea mijlocașul
ACUM O ORĂ