Barcelona a fost demantelată de Bayern în ultimele două meciuri directe: un 8-2 la Lisabona, în sferturile de finală UCL 2020 şi un 3-0 pe Camp Nou, în actuala ediţie a Ligii. Dar, mai mult decât diferenţa de valoare din teren, catalanii văd în gruparea bavareză o adevărată "bestia nera" pe piaţa transferurilor. În sensul că cei mai buni jucători ai formaţiei blaugrana sunt ademeniţi de gigantul din Bundesliga.
Conform sport.es, scouterii lui Bayern le-au transmis agenţilor tinerilor fotbalişti ale căror contracte cu Barcelona expiră în următorii doi ani că bavarezii sunt gata să le ofere înţelegeri superioare şi climatul propice performanţei.
CITEŞTE ŞI:
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
ACUM 8 ORE
AXEL KEI, ATACANTUL DE 13 ANI CARE UIMEŞTE ÎNTREAGA PLANETĂ CU FIZICUL SĂU! A DEBUTAT LA PRIMA ECHIPĂ, SETÂND UN RECORD DE NEEGALAT

Bayern îi aplică Barcelonei "tactica Lewandowski"

Conform sursei citate, la mijloc ar fi şi o poliţă pe care Bayern vrea să o plătească în cazul lui Frenkie de Jong şi mai ales, Sergino Dest, fotbalişti doriţi în trecut de bavarezi, dar care au preferat Catalunya. Dar, în principal, e vorba de business: cum s-a întâmplat şi în cazul lui Lewandowski, adus gratis de la rivala Dortmund, oficialii lui Bayern văd o mare oportunitate în ce se întâmplă la Barcelona. Clubul catalan e măcinat de mari probleme financiare şi nu pare a fi în acest moment un garant al performanţei, astfel că se speră ca măcar unul dintre Ansu Fati, Gavi, Pedri şi Araujo să refuze prelungirea contractului cu formaţia blaugrana şi să ia drumul Bundesligii.
"Bayern se află pe urmele mai multor jucători tineri de la Barcelona. Deocamdată este vorba doar despre trimiterea scouterilor la meciuri şi discuţii cu agenţii. Tradusă în cuvinte, atitudinea lui Bayern este ceva de genul: "Dacă decideți să vă îndreptaţi către o nouă provocare, suntem aici", notează sport.es.
Trebuie spus că, de când a câştigat alegerile, Laporta a declarat prioritate "0" prelungirea înţelegerilor lui Pedri şi Ansu Fati, dar până în acest moment nu s-a ajuns la un acord scris cu fotbaliştii. După ce l-au pierdut pe Messi, catalanii ar putea să fie forţaţi să renunţe şi la unii dintre jucătorii tineri care trebuiau să pună umărul la revirimentul clubului.
Bayern apelează la o astfel de strategie pentru că nu are mijloacele financiare ale lui City, Chelsea sau PSG, care pot cumpăra pe sume exorbitante fotbaliştii doriţi. Bavarezii au câţiva "veterani" în lot, care se apropie de retragere şi, pentru a rămâne competitivi trebuie să găsească puşti cu un talent enorm, dar care să nu le afecteze prea mult bugetul.
Fotbaliştii Barcelonei urmăriţi de Bayern şi când le expiră acestora contractele cu gruparea catalană:
  • Ronald Araujo - iunie 2023;
  • Pedri - iunie 2022;
  • Gavi - iunie 2023;
  • Ansu Fati - iunie 2022.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi i-a speriat pe brazilieni cu forma de la Cupa Mondială! Avertismentul lui Dani Alves
IERI LA 12:33
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
IERI LA 09:29