articol scris de Nicu Alexandru Savin
Aseară s-a disputat etapa cu numărul 31 din Serie B, iar Benevento a învins pe teren propriu, scor 1-0, pe Juve Stabia, victorie care i-a adus promovarea matematică în Serie A.
După un sezon pe care l-a dominat de la un capăt la altul, formația condusă de pe bancă de Filippo Inzaghi revine astfel în Serie A după doi ani petrecuți în cel de-al doilea eșalon. Cu o singură înfrangere în 31 de meciuri și doar 15 goluri încasate, gialorossii și-au asigurat prezența în următoarea stagiune din Serie A, cu mult timp înainte ca sezonul actual să fie încheiat.
Liga Națiunilor UEFA
Danemarca a învins Franța, dar nu a câștigat grupa! Insulele Feroe au produs surpriza serii
ACUM 3 ORE
"Am intrat în istorie!", a spus Inzaghi după meci, referindu-se la faptul că prin această promovare atât de rapidă, echipa sa a egalat un record vechi de 42 de ani, Ascoli fiind ultima formație care a reușit o promovare cu 7 etape înainte de final.
Așadar, dacă lucrurile vor evolua pe făgașul normal, anul viitor vom avea un duel al fraților Inzaghi în Serie A, lucru care s-a mai întâmplat și în trecut, pe când Pippo era pe banca Milanului, iar Simone o conducea, ca și acum, pe Lazio.
Prin această promovare cu Benevento, dar mai ales prin modul în care ea a fost obținută, Pippo Inzaghi le dă o replică acelora care se îndoiau la un moment dat de calitățile sale de antrenor.
Lupta pentru al doilea loc direct promovabil din Serie B rămâne una foarte deschisă, Crotone și Citadella fiind la egalitate de puncte pe locurile 2 și 3, urmate îndeaproape de Spezia, Pordenone sau Frosinone. Rămâne de văzut cine va promova direct alături de Benevento, dar și cine va fi a treia echipă care va evolua la anul în Serie A, echipă care se va stabili în urma unui play-off la care vor lua parte echipele clasate pe locurile 3-8.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Romanian Liga I
Fotbalistul care a refuzat cele mai tari 3 echipe din Superligă, alegând să rămână în Grecia
ACUM 5 ORE
Fotbal
Situație stranie la amicalul dintre Franța U18 și Polonia U18. Partida s-a oprit în minutul 77
ACUM 5 ORE