Fotbal

Benevento revine în Serie A, după ce a egalat un record de 42 ani! Inzahgi: "Am intrat în istorie!"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Pippo Inzaghi a promovat-o pe Benevento

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
30/06/2020 la 10:25

Benevento revine în Serie A într-un mod glorios. Cu 7 etape înainte de finalul sezonului cei porecliți "vrăjitoarele" și-au asigurat prezența pe prima scenă a fotbalului italian.

articol scris de Nicu Alexandru Savin

Aseară s-a disputat etapa cu numărul 31 din Serie B, iar Benevento a învins pe teren propriu, scor 1-0, pe Juve Stabia, victorie care i-a adus promovarea matematică în Serie A.

Liga

Barcelona, o nouă lovitură în lupta pentru titlu! Griezmann, accidentat, ratează restul sezonului

PESTE 38 MINUTE

După un sezon pe care l-a dominat de la un capăt la altul, formația condusă de pe bancă de Filippo Inzaghi revine astfel în Serie A după doi ani petrecuți în cel de-al doilea eșalon. Cu o singură înfrangere în 31 de meciuri și doar 15 goluri încasate, gialorossii și-au asigurat prezența în următoarea stagiune din Serie A, cu mult timp înainte ca sezonul actual să fie încheiat.

"Am intrat în istorie!", a spus Inzaghi după meci, referindu-se la faptul că prin această promovare atât de rapidă, echipa sa a egalat un record vechi de 42 de ani, Ascoli fiind ultima formație care a reușit o promovare cu 7 etape înainte de final.

Așadar, dacă lucrurile vor evolua pe făgașul normal, anul viitor vom avea un duel al fraților Inzaghi în Serie A, lucru care s-a mai întâmplat și în trecut, pe când Pippo era pe banca Milanului, iar Simone o conducea, ca și acum, pe Lazio.

Prin această promovare cu Benevento, dar mai ales prin modul în care ea a fost obținută, Pippo Inzaghi le dă o replică acelora care se îndoiau la un moment dat de calitățile sale de antrenor.

Lupta pentru al doilea loc direct promovabil din Serie B rămâne una foarte deschisă, Crotone și Citadella fiind la egalitate de puncte pe locurile 2 și 3, urmate îndeaproape de Spezia, Pordenone sau Frosinone. Rămâne de văzut cine va promova direct alături de Benevento, dar și cine va fi a treia echipă care va evolua la anul în Serie A, echipă care se va stabili în urma unui play-off la care vor lua parte echipele clasate pe locurile 3-8.

Fotbal

United a dat peste 1 miliard € pe transferuri, în ultimul deceniu. TOP cele mai neinspirate mutări

ACUM O ORĂ
Fotbal

Ajax i-a fixat prețul final lui Răzvan Marin. Marea șansă a mijlocașului român

ACUM O ORĂ
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol