Clubul din Lisabona deține una dintre cele mai puternice Academii din lume, iar cifrele o dovedesc. Benfica a vândut de aproape un miliard de euro în ultimul deceniu, destinația predilectă a fotbaliștilor fiind Premier League, cel mai puternic campioant al lumii.
Doar în ultimul an și jumătate, portughezii au obținut pe jucători peste 200 milioane de euro (Joao Felix și Ruben Dias au plecat la Atletico Madrid, respectiv Manchester City, cei doi fiind cele mai scumpe transferuri din istoria grupării).
"Am un vis ca Benfica să câștige Champions League cu jucătorii de la Academie. E posibil dacă vă uitați la ce fotbaliști am produs în ultimii ani. Nimeni nu e la același nivel cu noi când vine vorba de descoperirea de noi talente", a declarat de curând Rodrigo Magalhaes, șeful departamentului de copii și juniori din cadrul clubului, potrivit goal.com.
Fotbal
Un fotbalist român a semnat cu Benfica! "Sunt foarte mândru să fiu la acest club grozav"
19/01/2022 LA 08:27
Din păcate pentru succesul echipei, Benfica e condiționată să vândă pentru a rămâne la un nivel competitiv, însă marele atu e că întotdeauna găsește jucători din propria pepinieră care să le ia locul celor plecați pe sume importante. Un mare avantaj e reprezentat de faptul că cei mai mulți fotbaliști plecați confirmă, astfel că grupările mari de pe "bătrânul continent" au garanții suplimentare în momentul în care vin cu sume impresionante pentru tinerii jucători ai portughezilor.

Cele mai importante 10 transferuri reușite de Benfica în ultimii ani

1. Joao Felix (Aletico Madrid) - 127 milioane euro
2. Ruben Dias (Manchester City) - 68 milioane euro
3. Ederson (Manchester City) - 40 milioane euro
4. Axel Witsel (Zenit) - 40 milioane euro
5. Raul Jimenez (Wolves) - 38 milioane euro
6. Nelson Semedo (Barcelona) - 35 milioane euro
7. Victor Lindelof (Manchester United) - 35 milioane euro
7. Renato Sanches (Bayern) - 35 milioane euro
9. Angel Di Maria (Real Madrid) - 33 milioane euro
10. Fabio Coentrao (Real Madrid) - 30 milioane euro
Alți 15 jucători au fost vânduți în ultimul deceniu de Benfica pe cel puțin 20 de milioane de euro. Printre ei Rodrigo (Valencia), Matic (Chelsea), David Luiz (Chelsea), Luka Jovic (Eintracht), Ramires (Chelsea), Javi Garcia (Manchester City) sau Andre Gomes Valencia).
Cum ar fi arătat Benfica dacă nu și-ar fi vândut jucătorii
  • Ederson (Oblak) - Semedo, Lindelof (David Luiz), Dias, Coentrao - Bernardo Silva, Witsel, Matic (Nico Gaitan), Di Maria - Raul Jimenez, Joao Felix
Fotbal
Singurul jucător pe care Bayern regretă că l-a transferat. Dezvăluirea făcută de Rummenigge
21/12/2021 LA 07:17
Fotbal
Cum arata topul favoritelor în Champions League după stabilirea optimilor?
16/12/2021 LA 12:08