„A fost un sezon neobișnuit. Un sezon ciudat, în care echipele au fost nevoite să se adapteze circumstanțelor și să joace un fotbal bun. A fost dificil fără fani, iar la un moment dat meciurile au părut să fie ca antrenamentele. A fost un sezon total diferit față de cele cu care ne obișnuisem. Îi respect pe jucători și pe toate cluburile care au jucat și ne-au oferit spectacol. Manchester City a meritat să câștige Premier League”, a spus Berbatov pentru Betfair.
Spurs s-a calificat în Conference League, un alt trofeu pe care îl poate câștiga
„M-am săturat să discut despre trofee când vine vorba de Spurs. Nu sunt fericit cu locul pe care l-a ocupat la final de sezon în clasament. Echipa este mai bună de atât și sunt sigur că cei de acolo sunt dezamăgiți. Este clar ascultându-l pe Harry Kane în interviuri că vrea să câștige trofee. Înscrie goluri, dar nu câștigă trofee și va fi dezamăgit de poziția din clasament. Acum Spurs are șansa să câștige Conference League sezonul următor, dar trebuie să o ia de la început.”
Premier League
Noi reguli pentru echipele din Premier League. La câte cazuri de covid pot cere amânarea unui meci
ACUM 5 MINUTE
„Toți experții spuneau la mijlocul sezonului că Spurs ar putea deveni chiar campioană, sau măcar să fie în cursa pentru top 4. Totul ține de constanță. Echipa trebuie să câștige meciuri, dar nu se întâmplă, ci continuă să piardă puncte după ce se află în avantaj, iar asta este dezamăgitor.”
Mi-ar plăcea ca Gareth Bale să rămână la Spurs
„Gareth Bale este jucătorul lui Real Madrid, însă a jucat 34 de meciuri și a înscris 16 goluri sezonul acest pentru Spurs – cifre decente. Dacă ar fi jucat mai mult ar fi reușit să și înscrie mai mult. Golurile sale cu Leicester au fost excelente și sper să se găsească o soluție cu care să fie satisfăcut. De ce să nu rămână la Spurs dacă este fericit acolo? Mi-ar plăcea să rămână. El vrea să fie iubit, prețuit și respectat la Spurs și se pare că este. Nu îmi doresc să-l văd mergând înapoi la Real Madrid și fiind rezervă. Altă posibilitate este să meargă înapoi și să joace, în cazul în care Zinedine Zidane va părăsi echipa. Echipa a văzut acum ce poate face, așa că poate va alege să-l folosească mai mult. Bale ar putea fi un om cheie și pentru Țara Galilor la EURO 2020, iar în timpul turneului agentul său va lucra pentru a găsi cea mai bună soluție.”
Jucătorul sezonului în Premier League
„Harry Kane. A câștigat Gheata de Aur, dar și premiul pentru cele mai multe pase decisive. Kane nu este doar un marcator și merită foarte mult respect. Nu e nicio surpriză că este dorit de alte cluburi. Kane câștigă premii individuale la Tottenham, dar nu și trofee cu echipa.”
Managerul sezonului în Premier League
„Schimbarea pe care a realizat-o Thomas Tuchel la Chelsea într-un timp atât de scurt pentru a conduce echipa în top 4 și în finala Champions League este o realizare importantă. La fel și evoluția lui Brendan Rodgers, care a câștigat FA Cup și a obținut locul 5 cu Leicester. Ole Gunnar Solksjaer a dus-o pe Manchester United pe locul doi și în finala Europa League. Cu toate acestea, managerul sezonului trebuie să fie Pep Guardiola. Manchester City a început sezonul lent, dar de la jumătatea lui a fost de neoprit.”
Surpriza sezonului în Premier League
„Aș spune că Leeds. La început am crezut că va fi o candidată la retrogradare, dar echipa a jucat un fotbal bun și foarte plăcut. Nu s-a temut de nimeni. West Ham trebuie menționată și ea, dar spre final a fost ușor dezamăgitoare. Am crezut că ar fi putut să termine în top 4, dar totuși calificarea în Europa denotă un sezon grozav.”
Dezamăgirea sezonului în Premier League
„Fulham. Echipa continuă să revină în Premier League, după care retrogradează. Sunt sigur cătoată lumea de la club este dezamăgită. Nu cred că s-au făcut destule pe teren și în afara lui.”
Sergio Aguero se desparte de Premier League drept unul dintre cei mai buni jucători
„Încă sunt puțin surprins să-l văd pe Sergio Aguero plecând de la Man City. Îmi place de el ca fotbalist, însă trebuie să înțelegem că odată ce treci de 30-31 de ani, în funcție de situația de la club e posibil să ai un sezon dificil și să-ți dai seama că a trecut timpul tău. Sunt curios dacă și în cazul lui lucrurile se vor întâmpla cum s-au întâmplat cu Luis Suarez, care s-a transferat la Atletico Madrid și a câștigat titlul.”
„Câteodată îți dai seama când timpul tău la un club se încheie și cred că Aguero pleacă în termeni buni, cu un zâmbet pe față. A înscris de două ori în meciul său de rămas-bun și acum are șansa să câștige Champions League. Este un marcator fenomenal și un jucător emblematic pentru Premier League. Pentru mine este în cei mai buni 5 atacanți din istoria Premier League. Este dificil de comparat cu Shearer, Henry, Cantona sau Kane – toți merită să fie sus pe listă. Golurile sale și fotbalul pe care l-a jucat au fost incredibile. A fost o plăcere să-l urmărim și l-aș pune în top 5-ul meu.”
„Aguero va fi mereu amintit pentru acel gol marcat împotriva QPR. Noi eram la Sunderland cu Manchester United, iar acel gol, pe care l-am văzut de multe ori, i-a câștigat titlul lui City. A fost un gol dureros pentru United, dar el era probabil omul cel mai în măsură să-l marcheze și a făcut-o.”
Gloria din finala Champions League așteaptă
„Nu sunt sigur ce să spun despre finala Champions League. Chelsea a învins pe Man City de două ori, iar Thomas Tuchel este omul care ar trebui să știe cum să o învingă din nou. Guardiola cunoaște acest lucru și cu siguranță va exista un respect din ambele părți. Să sperăm că va fi un meci entuziasmant, fiindcă vor fi mulți jucători valoroși pe teren. Man City își dorește foarte mult să câștige Champions League. A luptat pentru acest trofeu mulți ani, deja, iar victoria ar fi cireașa de pe tort pentru ea. Guardiola și-ar întări statutul de legendă și mai mult și ar fi un moment remarcabil pentru toată lumea de la club.”
„O finală de Champions League se câștigă sau se pierde pe plan mental. Te pregătești pentru meci și e important să nu te pierzi în ezitări. Totul este despre ce gândești. Guardiola a câștigat trofeul în trecut iar Tuchel a jucat în finală anul trecut, cu PSG. Cu siguranță a învățat câte ceva din experiență. Pe plan mental este importantă pregătirea individuală. Poți intra în meci fără frică și trebuie doar să te concentrezi mai tare ca adversarul.”
„Uitându-mă peste cele două echipe și căutând cine ar putea să sclipească mă gândesc că De Bruyne e unul dintre ei. Uneori el vede totul cu una sau două faze înaintea altora. Pasele sale taie apărarea adversă și mereu caută să mute mingea în față. Totuși, un final de poveste l-ar vedea pe Aguero marcând golul victoriei. Toți cei de la City și-ar dori așa ceva.”
„De partea cealaltă, și la Chelsea sunt jucători valoroși. Îmi place de Werner în ciuda criticilor din acest sezon. El se găsește des în situații de gol și construiește altele și pentru coechipieri. Mai sunt impresionat de Mendy. Să sperăm că va fi apt de joc. Cred că Chelsea joacă drept o întreagă unitate mare. Știe cum să atace și cum să se apere. Este o echipă solidă pe care dacă o vezi jucând te gândești că nu ai cum să o combați.”
„Finala ar trebui să fie bună, dar uneori faptul că pe teren sunt jucători foarte buni nu înseamnă neapărat că vom vedea un fotbal de calitate. Emoțiile și stresul pot juca un rol important și pot avea un impact negativ asupra meciului. Tuchel și Guardiola au mai fost în situația asta și știu cum să-și pregătească echipele.”
„Aș vrea să văd cât mai mult din acest meci, așa că o să merg pe un 1-1 care să se încheie la loviturile de departajare. Jucătorii le urăsc, fiindcă pulsurile vor fi la cote ridicate. Lovituri de departajare și Aguero marcând lovitura decisivă. Iubesc un final de poveste, cât timp nu va încerca din nou o Panenka în fața lui Mendy.”
„Credeți-mă, dacă pierzi o finală, te simți foarte prost. Ai fost în finală, dar nu ai câștigat-o. Să pierzi finale este oribil. În finala pe care am jucat-o împotriva lui Real Madrid, evoluția lui Iker Casillas a fost prea bună– a avut două intervenții uriașe împotriva noastră. Golul lui Zidane a fost probabil cel mai frumos marcat într-o finală de Champions League. Nimeni nu ar fi putut face ce a făcut Zidane atunci – șutul potrivit în momentul potrivit.”
Serie A
Răsturnare de situație în cazul lui Ionuț Radu! Unde este dorit și cum a reacționat Inter
ACUM 17 MINUTE
Premier League
E cel mai "vânat" fotbalist din Premier League! 5 echipe din Europa, pe urmele jucătorului lui Spurs
ACUM O ORĂ