Înaintea meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul European, Dimitar Berbatov consideră că Bulgaria ar fi ușoară favorită într-un eventual meci decisiv cu România. "Cred că Bulgaria ar putea avea un mic avantaj, dar sunt puțin părtinitor în cazul ăsta! În prezent, Bulgaria nu are un jucător emblematic, însă are o echipă de jucători buni care performează bine împreună și asta poate fi mai important. Există câțiva tineri care își vor da seama că este o mare șansă pentru ei să se califice la un turneu uriaș și tot ce pot face este să dea 100% pentru a nu o rata. Dacă ar ajunge la un turneu important, ar fi uimitor pentru acești tineri și ar reprezenta un punct culminant în cariera lor. Se anunță câteva jocuri mari în play-off-urile Euro, sper că Bulgaria va câștiga meciurile și se va califica pentru Euro și cred că România va lupta din greu pentru a obține același lucru", a declarat ambasadorul Betfair Berbatov, recunoscând că este un moment important pentru ambele echipe naționale.
Astăzi, România înfruntă Islanda în deplasare, în prima rundă a barajului pentru Euro, amânată din martie, din cauza pandemiei de coronavirus. În paralel, Bulgaria primește vizita Ungariei, ambele țări fiind în fața unui meci crucial pentru istoria echipelor națională, consideră Barbatov.

Berbatov: "Nu există rivalitate România - Bulgaria"

Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 4 ORE
Berbatov consideră că nu există o rivalitate între România și Bulgaria. Dacă cele două echipe vor trece de Islanda și, respectiv, Ungaria, meciul decisiv pentru Campionatul European se va disputa în Bulgaria, în luna noiembrie. Turneul final a fost amânat pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.
"Suntem mândri vecini și avem echipe similare din punct de vedere al fotbalului. Dacă România ar învinge Islanda, iar Bulgaria ar învinge Ungaria și s-ar înfrunta, nu ar exista o favorită evidentă. Ar fi un meci foarte interesant dacă l-am avea! Nu este un derby ca, de exemplu, Anglia versus Scoția, este doar un alt joc pe care vrei să-l câștigi, însă fără un nivel mare de rivalitate", a mai declarat Berbatov pentru Betfair.
  • Dimitar Berbatov (39 ani) este considerat a fi unul dintre cei mai mari fotbaliști ai Bulgariei. Căpitan al echipei naționale între 2006 și 2010, el a devenit cel mai bun marcator din istoria Bulgariei, cu 48 de goluri. De-a lungul carierei, Berbatov a evoluat la echipe de club precum Leverkusen, Tottenham, Manchester United, Fulham, Monaco sau PAOK.

Dimitar Berbatov, cel mai bun marcator din istoria Bulgariei

Credit imagine: Eurosport

Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 5 ORE
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 7 ORE