Au trecut 26 de ani de la cel mai mare succes al României pe scena fotbalului internațional. Pe 3 iulie 1994, România învingea Argentina, atunci vicecampioana mondială, cu 3-2, și se califica în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Statele Unite. Deși a fost eliminată de Suedia, naționala României a lăsat o impresie durabilă.
Dimităr Berbatov, ambasador Betfair și dublu campion al Angliei cu Manchester United, se declară impresionat de acea națională a României și îl compară pe Hagi cu Maradona: „Îmi aduc aminte cel mai mult de Hagi, care e un prieten bun al lui Stoichkov – amândoi stângaci. Stângul lui Hagi era incredibil, iar ca statură semăna cu Maradona. Amândoi reușeau aveau aceeași viziune pe teren și semănau - prin marcarea golurilor, pasele decisive, felul în care improvizau pe teren și tot ce îți mai poți dori de la un jucător grozav de fotbal. Nu există dubiu că Hagi este cel mai bun jucător pe care l-a dat România. Mereu mi-a plăcut să-l urmăresc jucând, pentru că mereu făcea lucruri neobișnuite pe care îmi plăcea să le văd într-un meci. Gheorghe Popescu era, de asemenea, un fundaș grozav și un alt prieten bun al lui Stoichkov. Știa cum să se apere și gândea mereu cu doi-trei pași înaintea celorlalți jucători.”
În vârstă de 13 ani la momentul disputării Mondialului din 1994, Berbatov crede totuși că Bulgaria ne-ar fi învins dacă ne întâlneam la acel turneu final. „Dacă Bulgaria întâlnea România în 1994, cred că am fi câștigat acel meci. Ar fi fost dificil, ambele echipe fiind extraordinare, însă cred că am fi câștigat la mustață. Cred că amândouă au surprins pe toată lumea, fiindcă erau două țări balcanice care au jucat un fotbal foarte bun și au demonstrat că au jucători grozavi. Bulgaria și România sunt țări care respiră fotbal, precum Croația, Serbia sau Macedonia. Mereu avem jucători talentați. Din păcate, campionatele noastre naționale nu sunt la nivelul din Anglia, Italia sau Germania, și din acest motiv mulți fotbaliști tineri pleacă din țară pentru a demonstra cât de buni sunt,” a declarat Dimităr Bernbatov, ambasador Betfair.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 8 ORE
Bulgaria a reușit atunci cea mai bună performanță din istoria sa fotbalistică ajungând în semifinale, însă Berbatov are și regrete: „Meritam să ne calificăm în finală, însă acel meci cu Italia a fost ciudat. Arbitrul a luat multe decizii împotriva noastră, așa că am pierdut. În final, locul patru a fost o mare realizare, totuși. După meci îmi amintesc că ieșeam pe stradă fluturând steaguri, mașinile claxonau și erau o mulțime de artificii.”
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2843118.jpg
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 8 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 9 ORE