În toamna lui 2018, Silvio Berlusconi suprindea, cumpărând Monza, o formație care promovase de curând în liga a 3-a italiană. După peste 30 de ani în fotbal la cel mai înalt nivel, la conducerea lui AC Milan, mutarea a fost văzută ca un hatâr al fostului premier italian.
În această vară, însă, lucrurile par să ia o altă întorsătură. Din cauza pandemiei de coronavirus, Federația Italiană de Fotbal a decis să stopeze Serie C, astfel că știm deja promovatele în a doua ligă italiană: Monza, Vicenza şi Reggina.
Echipa lui Berlusconi va evolua în al doilea eșalon valoric, din toamnă, dar planurile omului de afaceri sunt extrem de ambițioase.
Ligue 1
Un coechipier a dezvăluit motivul pentru care Mbappe a rămas la PSG: ”Cel mai bun din lume”
ACUM 11 MINUTE
"Niciodată n-am avut emoții în privința promovării. Am dominat întregul sezonul. Promovarea în Serie A depinde de mulți factori, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru a ajunge acolo de la anul. În niciun caz nu suntem satelitul lui AC Milan. Această echipe aparține regiunii Monza-Brianza și a celor aproape 900.000 de oameni care trăiesc aici. Eu sunt mereu în contact cu echipa, încerc să dau sfaturi. Nu mi-am pierdut obieciurile din perioada AC Milan", a spus Silvio Berlusconi, citat de Gazzetta dello Sport.

Planul lui Berlusconi cu Monza

În acest moment, echipa are în componență doar jucători italieni, cu două excepții, doi fotbaliști împrumutați de la Parma și Juventus. Lotul nu e suficient de valoros pentru a ataca din primul an promovarea, însă sursa citată notează că Berlusconi e pregătit să facă sacrificii materiale importante pentru a o aduce pe Monza în elita fotbalului. Fostul premier italian pune la bătaie în perioada de mercato următoare nu mai puțin de 30 de milioane de euro pentru a aduce jucători de mare valoare pe posturile deficitare, astfel încât echipa sa să fie una din forțele din Serie B. Niciodată în istoria celei de-a doua ligi italiene, un club nu a investit o asemenea sumă de bani pe transferuri, într-o fereastră de mercato.
Monza are 107 ani de istorie, dar niciodată nu a evoluat la cel mai înalt nivel. Abia în 1951 a promovat pentru prima oară în Serie B, unde a rămas timp de 15 ani. În anii 80-90, echipa a făcut un periplu permanent între divizia a doua și a treia, iar în deceniul trecut ajunsese inclusiv în Serie D.

Berlusconi a cedat AC Milan acum trei ani

În primăvara lui 2017, Silvio Berlusconi a cedat AC Milan chinezilor de la Sport Investment Lux. Negocierile dintre părți au durat peste un an, iar acestea s-au finalizat pe 13 aprilie 2017.
Asiaticii au preluat 99,93% din pachetul de acțiuni al clubului de pe San Siro, iar valoarea tranzacției s-a ridicat la aproximativ 740 de milioane de euro.
Silvio Berlusconi a preluat AC Milan în 1986 și a tranformat echipa într-o forță a Europei într-un timp foarte scurt. Cu el la timonă, "diacolii" au câștigat 29 de trofee, 5 dintre acestea fiind obținute în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, Cupa/Liga Campionilor.
Fotbal
Unde și-ar dori Mircea Lucescu să joace Dinamo Kiev meciurile din cupele europene: ”Ar fi bine”
ACUM O ORĂ
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 4 ORE