Portughezul l-a comparat pe Benjamin Mendy, colegul de la Manchester City, cu mascota unei firme de bomboane de ciocolată. Federația l-a acuzat oficial, în ciuda faptului că însuși Pep Guardiola a ieșit public și a spus că nu e nimic rasist în gluma făcută de elevul său.
Bernardo Silva a înțeles că inițiativa sa a deranjat și deși intenția sa a fost să fie amuzant, și-a cerut public scuze într-o scrisoare adresată Federației Engleze.
Aceasta, totuși, nu l-a iertat. Chiar și așa, etapa de suspendare e cea mai mică pedeapsă pe care lusitanul o risca, în condițiile în care se vorbea inițial de șase partide de suspendare.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Bernardo Silva va lipsi, așadar, de la confruntarea cu Chelsea, de la finalul săptămânii viitoare.

Federația a înțeles că Bernardo Silva nu a fost rău-voitor

Potrivit Sky Sports, în raportul dat de Federație se specifică faptul că "e clar că tweetul nu a avut darul să fie mai mult decât o glumă între prieteni. Postarea a fost făcută pe un profil cu 600.000 de followeri și au existat oameni care s-au declarat ofensați. Dar decizia noastră are la bază faptul că fotbalistul nu a intenționat să aducă o insultă sau o ofensă rasistă cuiva".
Postarea neinspirată a lui Bernardo Silva
https://i.eurosport.com/2019/11/13/2716180.jpg
De notat că Mendy a glumit pe seama postării colegului său, pentru ca apoi, Bernardo, după ce i s-a atras atenția în zona de comentarii că se dovedește a fi rasist, să răspundă: "Nu pot nici măcar să fac o glumă cu un prieten în ziua de azi...Oameni buni...".
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50