Arena Naţională e gata de turneul final, iar fanii vor putea fi prezenţi în tribune, după mai bine de un an şi 4 luni în care au fost nevoiţi să vadă partidele de fotbal din faţa televizorului. Nemţii de la Bild dedică în fiecare zi un material pentru fiecare din arenele la care se va juca la Euro, iar azi a venit rândul stadionului din Bucureşti.
"Arena Națională este situată în capitala României, București. Stadionul, care a fost construit de o companie germană, a fost, printre altele, locul de desfășurare pentru finala Europa League 2012. Stadionul are, în general, o capacitate de 55.600 de spectatori, dar din cauza pandemiei nu se va permite accesul unui număr atât de mare de fani.
La Euro, se vor disputa în total patru jocuri pe stadionul din România, care este succesorul arenei demolate Lia Manoliu.
Cupa Mondială FIFA
CM 2022 | CONCLUZIILE, REZULTATELE ȘI CLASAMENTELE DUPĂ ETAPA A DOUA. CE ECHIPE S-AU CALIFICAT
ACUM 6 ORE
Lucruri de ştiut despre Arena Naţională
  • Stadionul s-a deschis în 2011 cu un meci din preliminariile Campionatului European, între România și Franța.
  • În 2012, finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid și Bilbao(3-0), a avut loc la București.
  • În 2015, stadionul a fost închis temporar din cauza protecției inadecvate împotriva incendiilor. Vizat a fost acoperișul.
  • În 2021, optimea Ligii Campionilor dintre Atletico Madrid și Chelsea(0-1) a avut loc pe Arena Națională", notează nemţii de la Bild.

Arena Națională, pregătită pentru Euro! A fost montat noul gazon

Pe stadionul din București a fost montat un gazon nou, cu tehnologie hibrid, folosit pe marile stadione din Europa.
"Cu 50 de zile înaintea deschiderii turneului UEFA EURO 2020, gazonul Arenei Naționale este înnoit și pregătit pentru găzduirea celor 4 meciuri de la București.
Timp de o săptămână, Primăria Capitalei a executat lucrările prin care a fost îndepărtat vechiul gazon și la finalul cărora a fost plantat noul gazon cu tehnologie hibrid.
Acest lucru presupune iarbă naturală montată pe un covor artificial, care asigură o mai bună stabilitate și rezistență la uzură. Arena Națională se alătură astfel marilor stadioane ale Europei care asigură cea mai bună calitate a gazonului prin noua tehnologie.", a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Euro 2020 | Programul meciurilor găzduite de Arena Națională

La Euro 2020, Arena Națională va găzdui 3 meciuri din grupa C și o partidă din optimile de finală. Campionatul European se va desfășura în perioada 11 iunie - 11 iulie.
  • Grupa C - 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
  • Grupa C - 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
  • Grupa C - 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria
  • Optime de finală - 28 iunie 2021, ora 22:00 - Locul 1 din grupa F vs Locul 3 din grupa A/B/C
Serie A
Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club
ACUM 6 ORE
Cupa Mondială FIFA
Un fan a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay! A transmis 3 mesaje politice în același timp
ACUM 7 ORE