Fotbal

Biletul jucat de Voduţ la pariuri care i-a adus suspendarea record, de doi ani

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

vodut

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
02/12/2019 la 17:00

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis luni, 2 decembrie, ca Mihai Voduț (25 de ani), acum jucător la Chindia Târgoviște, să fie suspendat doi ani și amendat cu 300.000 de lei ca urmare a scandalului legat de pariuri. Biletul care a dus la această decizie a conţinut 9 evenimente, printre care şi un meci al fostei echipe, Viitorul.

Voduț miza inclusiv pe meciurile propriei echipe de la acel moment, Viitorul Constanța. Voduț e acum la Chindia, unde joacă de la începutul sezonului și unde a bifat 13 meciuri, dintre care opt ca titular, și a marcat două goluri. După ce Viitorul l-a exclus din lot la începutul lui 2019, atacantul a semnat cu Beitar Jerusalem.

Mihai Voduț, atacantul pe vremea aceea al celor de la Viitorul, paria pe partidele propriei formații. El a "ghicit" 4 din cele 9 meciuri de pe biletul "scăpat" în presă, două dintre pronosticurile corecte fiind din Liga 1. Partida Viitorul - Astra, pe care pariase Voduț, a fost marcată de câteva evenimente neobișnuite, însă un lucru e limpede: dacă ar fi avut informaţii clare despre meciul respectiv, atacantul ar fi pariat o sumă mult mai mare, doar pe acel eveniment.

Romanian Liga I

Dinamo, în grevă la amicalul cu FC Voluntari! Ce s-a întâmplat la baza de pregătire de la Săftica

PESTE 34 MINUTE

Totuşi, regulamentul este cât se poate de clar şi el specifică clar faptul că un jucător sau un oficial din Liga 1 nu are voie să parieze. Nici măcar pe partide din alte campionate.

Iată mai jos biletul pus de Voduţ, în iarnă

Chindia i-a pus clauză în contract

În momentul în care au decis să îi dea o şansă lui Voduţ, oficialii Chindiei, actuala echipă, au ştiut clar că fotbalistul riscă să fie suspendat. De aceea i-au introdus o clauză în contract potrivit căreia, în cazul unui verdict nefavorabil, înţelegerea dintre părţi devine nulă.

"Noi trebuie să luăm act după decizia Comisiei de Disciplină. Aveam și noi o clauză în contract, conform căreia în cazul în care va fi suspendat, să-i reziliem unilateral contractul lui Voduț. Dacă se consideră nevinovat, atunci trebuie să meargă la TAS!", a spus Marcel Ghergu, președintele celor de la Chindia, pentru Digi Sport.

sursă foto: captură digisport.ro

Bundesliga

Bayern Munchen a câștigat pe terenul lui Leverkusen, în etapa 30 din Bundesliga

ACUM 21 MINUTE
Fotbal

Dezvăluirea unui vicecampion mondial: "Puteam să ajung ca Ronaldo și Messi, dar nu mi-am dorit"

ACUM O ORĂ
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Romanian Liga I

Dinamo, în grevă la amicalul cu FC Voluntari! Ce s-a întâmplat la baza de pregătire de la Săftica

PESTE 34 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

00:00:15

Cele mai populare

Fotbal

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

ACUM 6 ORE