Eurosport

Biletul jucat de Voduţ la pariuri care i-a adus suspendarea record, de doi ani

Biletul jucat de Voduţ la pariuri care i-a adus suspendarea record, de doi ani

02/12/2019 la 18:00Actualizare 02/12/2019 la 18:15

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis luni, 2 decembrie, ca Mihai Voduț (25 de ani), acum jucător la Chindia Târgoviște, să fie suspendat doi ani și amendat cu 300.000 de lei ca urmare a scandalului legat de pariuri. Biletul care a dus la această decizie a conţinut 9 evenimente, printre care şi un meci al fostei echipe, Viitorul.

Mihai Voduț, atacantul pe vremea aceea al celor de la Viitorul, paria pe partidele propriei formații. El a "ghicit" 4 din cele 9 meciuri de pe biletul "scăpat" în presă, două dintre pronosticurile corecte fiind din Liga 1. Partida Viitorul - Astra, pe care pariase Voduț, a fost marcată de câteva evenimente neobișnuite, însă un lucru e limpede: dacă ar fi avut informaţii clare despre meciul respectiv, atacantul ar fi pariat o sumă mult mai mare, doar pe acel eveniment.

Totuşi, regulamentul este cât se poate de clar şi el specifică clar faptul că un jucător sau un oficial din Liga 1 nu are voie să parieze. Nici măcar pe partide din alte campionate.

Iată mai jos biletul pus de Voduţ, în iarnă

bilet pariuri

Chindia i-a pus clauză în contract

În momentul în care au decis să îi dea o şansă lui Voduţ, oficialii Chindiei, actuala echipă, au ştiut clar că fotbalistul riscă să fie suspendat. De aceea i-au introdus o clauză în contract potrivit căreia, în cazul unui verdict nefavorabil, înţelegerea dintre părţi devine nulă.

sursă foto: captură digisport.ro