Născut în orășelul Aubervillier, din Franța, Brighton a fost lansat în fotbalul profesionist de AS Monaco. După ce a fost promovat de la juniorii U19, atacantul de 24 de ani a evoluat timp de 4 sezoane la echipa secundă a monegascilor. Când a împlinit 21 de ani, Labeau a fost transferat la Amiens, unde a bifat primele sale minute în Ligue 1. Se întâmpla în vara anului 2017, într-un meci cu PSG.
După jumătate de sezon petrecut la Amiens, atacantul a fost împrumutat la Creteil, în liga a 3-a din Franța. În vara anului 2018 a revenit la Amiens, însă a plecat din nou sub formă de împrumut, la Villefranche, tot în liga a 3-a franceză.
Vara trecută, Brighton a semnat cu Rapid București, echipă care în prezent se luptă pentru promovarea în Liga 1. De când a ajuns la clubul giuleștean, Labeau a marcat 3 goluri și a oferit 3 assist-uri.
Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM 38 MINUTE
https://i.eurosport.com/2020/07/06/2845845.jpg

Black Lives Matter | Brighton Labeau: "Niciun grup etnic nu este superior altuia"

Eurosport a stat de vorbă cu Brighton Labeau despre campania "Black Lives Matter" și despre discriminarea rasială din sport. Atacantul francez consideră că, prin intermediul campaniei respective, oamenii vor conștientiza cu adevărat problema abuzurilor rasiale și își vor schimba percepția.
Ce părere ai despre campania Black Lives Matter?
Din punctul meu de vedere, n-ar fi trebuit să avem nevoie de o astfel de campanie deoarece cu toții suntem ființe umane. Chiar dacă nu avem cu toții aceeași culoare a pielii, cu toții suntem la fel. Indiferent dacă suntem albi, de culoare, asiatici sau facem parte din oricare alt grup etnic, cu toții mergem la aceeași toaletă. Îmi pare rău pentru acest exemplu, dar este unul dintre cele mai bune moduri prin care putem demonstra că nu există vreun grup etnic superior altuia. Este trist că avem nevoie de o astfel de campanie. Totuși, eu o susțin în mod onorabil.
Cum pot fi oprite abuzurile rasiale? Nu numai în sport, ci în toate domeniile din lume?
Sincer să fiu, deși mă întristează, nu cred că abuzurile rasiale vor putea fi oprite în totalitate. Întotdeauna vor exista persoane care vor recurge la astfel de abuzuri în sport, la birou sau pe stradă. Din păcate, nu-mi pot imagina o lume fără abuzuri rasiale.
Ce măsuri ar trebui luate pentru a combate rasismul în sport? Crezi că amenzile și suspendările pentru cei care recurg la abuzuri ar ajuta în acest caz?
După părerea mea, cea mai bună măsură de combatere a rasismului în sport este ca jucătorul abuzat, coechipierii și adversarii să nu mai continue meciul, urmând ca apoi să fie oprit definitiv. Nu mai putem accepta un astfel de comportament. Nu cred că amenzile ar ajuta în acest caz. Persoana care recurge la abuzuri va reveni săptămâna următoare la stadion și va face același lucru. Acei oameni nu vin de dragul sportului și nu fac nimic pentru noi, sportivii. Mai degrabă s-ar suspenda stadionul sau complexul sportiv în care se produc abuzurile.
https://i.eurosport.com/2020/07/06/2845847.jpg

Black Lives Matter | Brighton Labeau: "Oamenii vor conștientiza realitatea din prezent"

Ai fost victima azuburilor rasiale de-a lungul carierei? Dacă da, cum te-au afectat?
Din fericire, n-am experimentat vreodată o situație de acest tip și sper să nu se întâmple nici în viitor.
Va putea campania Black Lives Matter să schimbe percepția oamenilor?
Eu cred că da. Mulți "albi" conștientizează acum suferința pe care unii oameni o trăiesc din cauza culorii pielii. Conștientizează realitatea din prezent: unii oameni mor din cauza culorii pielii.
Crezi că reacția violentă, protestele și jafurile cetățenilor din Statele Unite fac parte din procesul schimbării?
Înțeleg reacția cetățenilor din Statele Unite, care suferă în fiecare zi, însă jafurile și spargerile din magazine nu ne ajută din punct de vedere al "imaginii". Oamenii care nu ne plac din cauza culorii pielii vor spune: 'Vedeți, nu sunteți la fel ca noi, sunteți niște animale care fură'. Trebuie să le arătăm că lucrurile se pot schimba, dar s-o facem într-un mod diferit și mai bun, în ciuda frustării uriașe pe care o avem când vedem cum suferă frații, surorile, prietenii și colegii noștri. Îmi doresc să facem pace, toată lumea să înțeleagă că suntem la fel, iar această problemă să se sfârșească odată pentru totdeauna.
https://i.eurosport.com/2020/07/06/2845844.jpg
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 8 ORE
Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 9 ORE