România-Suedia de la mondialul din '94 a coincis cu cea mai mare performanță obținută de "tricolori" la un turneu final, dar și cu cea mai mare dezamăgire din istoria fotbalului românesc. Naționala condusă a Anghel Iordănescu a fost la câteva minute de calificarea în semifinale, dar în cele din urmă a fost egalată de Suedia și învinsă la panalty-uri.
Florin Prunea a apărat poarta României în acel meci de tristă amintire. Pe banca de rezerve se afla Bogdan Stelea, care la aproape 27 de ani de la acel meci a recunoscut că și-ar fi dorit să intre pe final, pentru a apăra la penalty-uri.
"Dacă Nea Puiu și-ar fi dorit, putea să mă trimităîn teren și să fiu la penalty-uri. Dar e destul de complicat. Nu e ușor, în momentul în care ești antrenor, să schimbi un portar doar pentru loviturile de la 11 metri. Au fost și anumite momente punctuale care l-au făcut pe dânsul să se gândească că Florin Prunea poate să continue și să apere bine la penalty-uri.M-am gândit în momentul în care eram pe bancă, înainte să se termine meciul am avut un impuls să mă duc săîi spun să mă bage.", a declarat Stelea, citat de sport.ro.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 27 MINUTE

Bogdan Stelea: "Gabi Balint i-a spus lui Iordănescu să mă bage pe mine"

Stelea a mers și mai departe și a afirmat chiar că unii membrii ai staff-ului chiar i-au cerut lui Iordănescu să îl bage pe el în poartă, dar selecționerul a refuzat: "M-am gândit că nu e treaba mea și nu avea rost să fac așa ceva. Știu că au fost oameni din staff, în speță Gabi Balint, care s-a dus și i-a spus lui nea Puiu să mă bage pe mine. I s-a spus că nu e nevoie și că o să fie în regulă așa cum suntem. A fost decizia dânsului, eu am respectat-o întotdeauna. Pană la urmă, așa a fost să fie! Am avut doi jucători care au ratat."
Dan Petrescu și Miodrag Belodedic au fost cei doi "tricolori" care au ratat de la punctul cu var în meciul respectiv, asta după ce suedezii fuseseră cei care rataseră primii.
La mondialul din 1994, Bogdan Stelea a fost titular în primele 2 partide, cu Columbia și Elveția, dar apoi Prunea a fost titularizat în meciurile cu SUA, Argentina și Suedia.
https://i.eurosport.com/2021/03/30/3020534.jpg
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 4 ORE