Organizațiile sportive și cele media din Marea Britanie își vor opri activitatea pe rețelele sociale începând de vineri ora locală 15:00 iar acest boicot va dura până luni la ora locală 12:00 pentru a pune presiune pe companiile de social media pentru a lua măsuri concrete pentru abuzul online suferit de sportivi.
UEFA a anunțat că s-a alăturat protestului iar președintele Aleksander Ceferin a declarat că sunt necesare măsuri concrete.
Printre celelalte organizații care s-au alăturat protestului se află federațiile engleze și scoțiene de rugby, Premiership Rugby, federația de cricket din Anglia precum și Asociația de Tenis engleză.
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 2 ORE

CLUBURILE DIN PREMIER LEAGUE VOR BOICOTA REȚELELE SOCIALE

Măsura vine după mai multe atacuri rasiste online, cei luați la țintă fiind, printre alții, Trent Alexander-Arnold, Naby Keita, Sadio Mane de la Liverpool după înfrângerea cormoranilor de la Real Madrid.
Mai recent, fundașul celor de la Aston Villa, Tyrone Mings, a dezvăluit că și el a fost ținta unui atac, el postrând un screenshot pe contul său de Twitter care conținea un mesaj rasist primit pe contul său de Instagram.
Comunicatul comun la organizațiilor face referire la cererile făcute de acestea în februarie pentru ca aceste companii de tehnologie să blocheze sau să șteargă mult mai repede postările ofensatoare, să scoată verificarea oficială a conturilor implicate și să ofere ajutor activ poliției pentru a identifica și pune sub acuzare persoanele vinovate. Deși au avut loc mai multe incidente importante, lumea fotbalului consideră că răspunsurile nu au fost suficiente.
Romanian Liga I
Încă un stadion-bijuterie în România! Când ar putea fi inaugurată noua arenă a celor de la Farul
ACUM 4 ORE
UEFA Europa Conference League
Cât a câștigat Istvan Kovacs pentru prezența în finala Conference League
ACUM 4 ORE