Ianis Hagi a fost împrumutat de Genk la Glasgow Rangers până la finalul sezonului, urmând ca echipa scoțiană să aibă clauză de cumpărare definitivă în valoare de 5 milioane de euro. În Scoţia s-a descurcat bine, deşi mulţi considerau că acest campionat e unul prea fizic.
Însă Ladislau Boloni, un fin specialist al fotbalului belgian, a atras atenţia asupra unui aspect: în ultimii ani, toate formaţiile din Beglia s-au axat în special pe fotbalişti cu talie, campionatul devenind unul foarte fizic. Toate echipele din Vest sunt extrem de atente pe "perlele" lui Brugge, Anderlecht, Standard şi Genk şi îi transferă rapid pe jucătorii cei mai buni, astel că formaţiile sunt acum construite aproape exclusiv pe un singur criteriu: fizicul impozant şi capacitatea de a evolua într-o partitură foarte fizică.
"Campionatul Belgiei este un agregat din punct de vedere fizic. Jucătorii care din punct de vedere tehnic sunt foarte buni trebuie să ajungă în campionate mai bune. Astăzi, jucătorii belgieni au o cotă bună în străinătate. Acasă rămân jucătorii care joacă mai mult din caracterul lor, ajutaţi de calitatile fizice. Din punct de vedere financiar, Belgia nu este atât de puternică încât să cumpere jucători foarte tehnici", a spus Boloni pentru Antena Sports.
Europa League
Rangers merge mai departe în Europa League! Leicester, în Conference League! Rezultatele serii
09/12/2021 LA 20:42

Ianis Hagi, pe lista decepţiilor în Belgia, după jumătate de sezon

Deşi a jucat doar jumătate de sezon la Genk, Ianis Hagi a fost considerat una dintre dezamăgirile sezonului în Belgia. Jurnaliştii belgieni l-au pus în iarnă pe român pe o listă a decepţiilor.
Campioană în Belgia, Genk a căutat să se întărească în vederea participării în Champions League. Astfel, oficialii clubului au cheltuit sume foarte mari pentru un club de talia lui Genk, însă rezultatele au fost departe de a fi cele ideale.
Cu doar trei goluri şi trei assisturi, după jumătate de sezon, Ianis a fost etichetat drept o dezamăgire. El a jucat în puţin peste 30% din minute, astfel că, deşi are un potenţial important, a fost departe de aşteptări.
"Se aștepta mai mult din partea lui Ianis Hagi”, notează voetbalnieuws.be, care l-a inclus pe o listă a transferurilor ratate, alături de Paul Onuachu şi Patrik Hrosovsky
Marea dezamgăire a sezonului pentru Genk e Théo Bongonda, atacant pe care s-a plătit o avere: 7 milioane de euro. Atacantul a înscris în prima jumătate a sezonului un singur gol, nereuşind să îşi facă loc printre titulari decât foarte rar.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Ianis Hagi, antrenat de Ronald Koeman? Cine e mare favorit să vină în locul lui Gerrard la Rangers
13/11/2021 LA 11:09
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
RĂDOI A ANUNȚAT LISTA PRELIMINARĂ A STRANIERILOR CARE POT FI CONVOCAȚI PENTRU JOCURILE DIN NOIEMBRIE
22/10/2021 LA 10:16