Edi Iordănescu este noul selecționer la României, însă nu a fost primul pe lista lui Răzvan Burleanu. Cel mai aproape de a prelua postul lăsat vacant de Mirel Rădoi în luna noiembrie a fost Ladislau Boloni, însă negocierile au intrat în impas.
Răzvan Burleanu a declarat la conferința de prezentare a noului selecționer faptul că Ladislau Boloni și-a dorit să preia funcția, însă tratativele au picat din cauza unui obiectiv intermediar, stabilității staff-ului tehnic și clauzei de reziliere.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Le Parisien: Ruben Amorim va fi noul antrenor al lui PSG. Mbappe a aprobat mutarea
ACUM O ORĂ

Boloni, mesaj pentru FRF după ce au picat negocierile: "Niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme"

Ca un răspuns pentru președintele FRF, Ladislau Boloni a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit, pe larg, despre tratativele eșuate cu FRF și despre problemele cu care s-a confruntat la negocieri: "În cariera mea de antrenor şi jucător am semnat multe contracte. Am stat de vorbă cu mulţi oameni care aparţineau elitei fotbalului european, dar niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme, care au fost ilogice pentru mine.
Atâtea probleme care poate pentru dumneavoastră erau minore. Eu aşa simţeam, că aceste mici probleme care se adăugau, mă deranjau atât de mult încât simţeam că va fi greu să dai totul.
Eu aşa cred, că lipsa acestei logici, pur şi simplu, mă împiedica să fac pasul înainte. Atunci au început negocierile. Eu nu am semnat niciodată un contract la care să nu cunosc data sfârşitului.".
Antrenorul de 68 de ani nu a fost de acord cu impunerea unui obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor, pentru a avea timp să construiască o națională competitivă: "Luând în mână contractul propus, am văzut obiectivul principal: calificarea la Campionatul European, obiectiv care mă interesa extrem de mult.
Dar dacă ai acest obiectiv pentru care nu ai aşa mult timp - dar aveam proiectele şi îmi dădeam seama că obiectivul principal vine pe plan secundar.
A fost un n alt plan intermediar pe care eu îl consideram o piedică pentru continuare muncii. Tot timpul revenea şi m-a pus foarte mult pe gânduri. Nu vă ascund faptul că, la un moment dat, discuţiile pe care le-am purtat au fost deosebit de interesante, deschise, cred eu şi sincere", a declarat Boloni, la conferința de presă.
FRF și-a dorit un antrenor cu o experiență mai mare, dar s-a lovit de refuzuri din partea lui Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu sau Ladislau Boloni, atfel că a apelat la varinata Edi Iordănescu, cu care negocierile s-au desfășurat relativ repede.
Antrenorul era liber după ce și-a reziliat contractul cu FCSB, la presiunea patronului, deoarece nu mai putea controla schimbările și alcătuirea echipei. Iordănescu este și campionul en-titre al României, cu CFR Cluj, formație de care s-a despărțit la finalul sezonului trecut.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM O ORĂ
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
ACUM O ORĂ