Ladislau Boloni a fost la un moment dat în fruntea listei FRF pentru postul de selecționer, dar negocierile s-au împotmolit și în cele din urmă Edi Iordănescu a fost numit la cârma naționalei. Boloni a simțit nevoia să explice motivele care au dus la eșuarea negocierilor și a susținut azi o conferință de presă în care a povestit pe larg de ce nu s-a ajuns la un acord.
Principala neconcordanță a fost cea cu privire la obiectivele pe termen scurt, federalii dorind ca în contract să fie stipulată o clauză prin care antrenorul putea fi demis în cazul în care n-ar fi câștigat grupa din Liga Națiunilor.
Din spusele tehnicianului reiese că au fost și alte aspecte la care el și federalii nu au fost pe aceeași lungime de undă. Boloni a afirmat că și-ar fi dorit să-l aibă pe Adrian Ursea ca antrenor secund, dar s-a lovit de un refuz instantaneu, cei de la FRF invocând faptul că e nevoie de un om care să cunoască bine fotbalul românesc.
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
ACUM 20 MINUTE
Citește și:

Boloni l-ar fi vrut pe Adrian Ursea scund! FRF a refuzat

Boloni a spus că a înțeles acest lucru și i-a nominalizat apoi pe Liviu Ciobotariu sau Emil Săndoi, ambii aflați sub contarct cu echipe din Liga 1. De asemenea, antrenorul de 68 de ani a recunoscut că s-a gândit și la Adrian Mutu, variantă pe care însă nu le-a prezentat-o federalilor.
"În ceea ce privește staff-ul, aș fi dorit ca secundul meu să fie Adrian Ursea. Când era la Nice am vorbit de câteva ori cu el și mi-a plăcut cum vedea lucrurile. Am considerat că putea aduce acea exigență occidentaăl. Mi s-a spus că ar fi bine să lucrez cu oameni care cunosc mai bine fotbalul românesc.
Am înțeles și am optat apoi pentru Liviu Ciobotariu sau Emil Săndoi. Amândoi cred că era prea mult. Apoi m-am mai gândit la o variantă, pe care însă nu am spus-o niciodată. Sper să nu-l jignesc pe Adrian Mutu, dar m-am gândit și la el, urmărind modelul german, unde se pregătesc din timp oamenii care vor deveni selecționeri", a spus Boloni la conferința de presă.
În ceea ce privește staff-ul tehnic de la echipa națională, de menționat că Edi Iordănescu va lucra cu un singur om pe care îl cunoaște foarte bine, în timp ce restul colaboratorilor sunt oameni de casă ai celor de la FRF.
Bundesliga
Borussia Dortmund a anunțat că se desparte de antrenorul Marco Rose
ACUM 2 ORE
Liga
Florentino Perez are în vedere trei jucători, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid
ACUM 2 ORE