După ce au fost refuzați pe rând de Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu, oficialii FRF sunt totuși aproape să aducă un antrenor cu nume la cârma naționalei. Ladislau Boloni a sosit aseară în România, iar astăzi a petrecut mai bine de 4 ore la Casa Fotbalului, unde a negociat condițiile de a deveni selecționer.
La plecare, Boloni a fost însoțit de Mihai Stoichiță, dar niciunul dintre ei nu a dorit să ofere declarații. Totuși, faptul că discuțiile au fost atât de lungi e un semn clar că numirea lui Boloni ca selecționer este doar o chestiune de timp. Conform ultimelor informații din presa din România, Boloni are pe masă un contract pe 2 ani cu un salariu de 300.000 de € anual, obiectivul principal fiind calificarea la EURO 2024.
E posibil ca Boloni să-și dorească un contract mai lung, până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026 și tocmai de aceea discuțiile se prelungesc. Dacă va accepta în cele din urmă oferta Federației, Boloni își va începe al 2-lea mandat pe banca României în luna martie, când prima reprezentativă va disputa două partide amicale, una dintre ele fiind deja perfectată, tricolorii urmând a întâlni Israelul, în deplasare.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 4 ORE
Citește și:

Ladislau Boloni are experiență, dar nu cunoaște fotbalul românesc

După refuzurile pe bandă rulantă din partea antrenorilor cu o cotă bună se părea că Adrian Mutu va fi numit selecționer, ceea ce ar fi însemnat că naționala ar fi ajuns pe mâna unui antrenor lipsit de experiență, dar cu un nume uriaș. Boloni are și un nume de rezonanță, dar și o vastă experiență, singurul inconvenient în ceea ce-l privește fiind faptul că nu cunoaște aproape deloc fotbalul românesc.
Boloni nu a antrenat niciodată în Liga 1, iar primul său mandat pe banca naționalei s-a încheiat în urmă cu 20 de ani. Totuși, experiența acumulată de Boloni în campionate importante ale Europei (Portugalia, Franța, Belgia) îl recomandă pentru preluarea primei reprezentative.
Contextul în care Boloni ar veni la națională este unul favorabil, chiar dacă fotbalul românesc este într-o criză profundă. La EURO 2024 se vor califica primele două echipe din grupele preliminarii și mai există și șansa de a ajunge la turneul final din Germania prin intermediul Ligii Națiunilor, acolo unde România nu are o grupă infernală. Astfel, o calificare la EURO nu este imposibilă, mai ales că preliminariile vor avea loc în 2023, astfel că nou selecționer va avea timp suficient să-și impună filosofia.
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 6 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 8 ORE