"Bomba Maxim" este titlul deschiderii de site de pe unul dintre cele mai urmărite cotidiene de sport din Turcia. Internaționalul nostru de 30 de ani este dezamăgit de modul în care conducerea lui Gaziantep s-a comportat cu antrenorul care l-a inventat, Marius Șumudică, și vrea și el să plece.
Sergen Yalcin, antrenorul lui Beșiktaș, își dorește neapărat un "număr 10" la echipă, iar fotbalistul nostru este printre remarcații săi. Mijlocașul de 30 de ani ar urma să îi ia locul la Beșiktaș sârbului Adem Ljajic, care se confruntă cu o depresie severă din cauza problemelor personale
"Beșiktaș dorește să-l aducă pe Maxim în această iarnă, dar Gaziantep FK nu-l va lăsa cu ușurință pe cel mai valoros jucător", notează fanatik.com.tr.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Daum a dat verdictul înainte de Germania - România. Vești bune pentru tricolori
08/10/2021 LA 11:26
https://i.eurosport.com/2021/01/15/2971582.png

Maxim are contract cu Gaziantep până în vara lui 2022

Totuși, e de așteptat ca oficialii clubului să fie deschiși unei mutări, mai ales că Maxim a venit gratis la Gaziantep. Se zvonește că ar putea exista chiar un schimb, la fosta echipă a lui Șumudică urmând a ajunge de la Beșiktaș atacantul american Tyler Boyd și fundașul francez Isimat-Mirin, care au fost folosiți extrem de puțin de Sergen Yalcin în acest sezon.
"Maxim e un jucător care aleargă, se luptă și face o muncă excelentă fără minge, dar și într-un joc colectiv. Desigur, nu este ușor să obții cel mai valoros jucător al Gaziantep FK atunci când are un contract de 1 an și jumătate, dar nu e imposibil", mai notează sursa citată.
Maxim e la cel mai bun sezon al carierei, marcând deja 9 goluri în campionatul Turciei, mai mult decât a reușit vreodată, independent de echipele la care a jucat.
Românul a strălucit sub comanda lui Șumudică și s-a declarat extrem de dezamăgit când clubul a renunțat la serviciile antrenorului.
"Aveam o relație excelentă cu Șumudică și cu întreg staff-ul, e normal să-mi pară rau pentru ce s-a întâmplat. Sper să lucrez din nou cu Șumudică și sper ca asta să se întâmple cât mai curând", a declarat Alexandru Maxim.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
L-a convins pe Rădoi. Decizia riscantă a selecționerului, înainte de Germania - România
08/10/2021 LA 07:48
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46