Italia a făcut un turneu final aproape perfect până acum, iar echipa condusă de Mancini este la un singur pas de câștigarea celui de-al 2-lea titlu european din istorie (după cel din 1968). Misiunea italienilor nu va fi însă deloc ușoară, deoarece vor trebui să treacă de Anglia, chiar în fieful britanicilor, pe legendarul stadion Wembley din Londra.
Faptul că Italia va juca practic în deplasare marea finală nu îl sperie deloc pe Leonardo Bonucci, unul dintre stâlpi apărării "azzurrilor" și unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lotul lui Mancini. Fundașul lui Juventus nu se gândește nici măcar la presupusul favoritism pentru englezi din partea arbitrilor, așa cum s-a întâmplat în viziunea multor specialiști la meciul cu Danemarca din semifinale.
"Ne gândim doar la jocul de fotbal, la distracție și la producerea entuziasmului. Abia așteptăm, restul sunt vorbe. Sunt foarte relaxat, sper să transmit acest sentiment și colegilor mei de echipă, am experimentat multe momente similare și în Champions League. A juca pe Wembley va fi doar un stimulent de a face ceva istoric. Vom fi în casa englezilor, dar nu ne sperie asta.", a spus Bonucci, citat de Gazzetta dello Sport.
Fotbal
2021 în Sport | Povestea naționalei Italiei. De la agonia ultimului Mondial la extazul de la Euro
23/12/2021 LA 13:34

Leonardo Bonucci: "O victorie ar fi o mare injecție de bucurie și încredere pentru poporul italian"

Bonucci consideră că o victorie a Italiei ar depăși granițele fotbalistice și spune că el și coechipierii săi sunt total pregătiți de marele meci. La fel ca și colegul și prietenul său Giorgio Chiellini, Bonucci îi recunoaște meritele lui Roberto Mancini, care este principalul artizan al performanței Italiei de la acest turneu final.
"Câștigarea Campionatului European ar fi importantă pentru toată mișcarea fotbalistică italiană, pentru fiecare jucător, pentru Federație și pentru că ar încheia niște ani grei. O victorie ar fi o mare injecție de bucurie și încredere pentru poporul italian. Nu există nimic care să ne oprească, nici măcar oboseala. Am avut mult timp să ne recuperăm, duminică vom fi gata să luptăm. Și apoi președintele Mattarella va fi prezent. Vrem să-i dăm o bucurie lui și întregului popor italian.
De când Mancini s-a alăturat echipei naționale am înțeles imediat că vom trece repede peste dezamăgirea Cupei Mondiale ratate din 2018. În urmă cu trei ani, ni se părea o utopie să fim aici, în finala Campionatului European, dar încă un an de experiență ne-a ajutat. Și jucătorii de mare talent de la mijlocul terenului ne-a ușurat întregul parcurs.", a adăugat Bonucci.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Ronaldo trăiește pentru acel meci!" Cum comentează Cannavaro posibilul duel Italia - Portugalia
27/11/2021 LA 20:03
Serie A
Lazio - Juventus 0-2. Bonucci, primul fundaş cu dublă din penalty din ultimii 14 ani
20/11/2021 LA 19:36