Dinamo Kiev și-a asigurat titlul de campioană în Ucraina încă din etapa trecută. Ieri, formația lui Mircea Lucescu a continuat forma excelentă și s-a impus categoric și pe terenul celor de la Vorskla, scor 5-1.
"Il Luce" a ajuns la cel de-al 9-lea trofeu suprem în Ucraina. Pe primele 8 le-a cucerit la cârma lui Șahtior Donețk, marea rivală a lui Dinamo Kiev. Mircea Lucescu continuă să fie al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, după Sir Alex Ferguson.

Bonusul real pe care îl va încasa Mircea Lucescu, după ce a devenit campion cu Dinamo Kiev în Ucraina

Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
ACUM 18 MINUTE
Inițial, se zvonea că Mircea Lucescu va încasa un bonus de 1 milion de euro, pentru câștigarea titlului și calificarea în grupele UEFA Champions League. În realitate, se pare că antrenorul român va primi o sumă mult mai mare. Potrivit presei din Ucraina, "Il Luce" va încasa 3,5 milioane de euro din partea patronului Igor Surkis.
Lucescu a câștigat deja 2 trofee pe banca lui Dinamo Kiev - titlul și Supercupa - și poate să-și mai treacă unul în palmares. Noua campioană va juca finala Cupei Ucrainei cu Zoria, pe 13 mai.
Jurnaliștii ucraineni mai anunță că Mircea Lucescu va stabili și ce prime vor încasa jucătorii săi pentru performanțele din acest sezon. Sumele vor fi acordate în funcție de salariul lunar, minutele jucate și meciurile disputate.

Reacția lui Mircea Lucescu, după ce a devenit campion al Ucrainei cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu și-a lăudat jucătorii pentru munca depusă și a dezvăluit care este principala diferență dintre echipa de acum și cea pe care a preluat-o în vară.
Mai mult, "Il Luce" a declarat că a avut parte de luni grele, ținând cont atât de pandemie, cât și de protestele fanilor lui Dinamo Kiev, care nu au uitat că românul a bifat performanțe uriașe la marea rivală Șahtior Donețk, timp de 12 ani:
"Vreau să continuăm în aceeași manieră, pentru că mai avem trei meciuri în deplasare și, apoi, finala Cupei Ucrainei, pe care trebuie să o abordăm pregătiți.
Principala prioritate în acest sezon a fost să formăm o echipă sănătoasă, competitivă. Am reușit. Sunt recunoscător băieților, îi felicit pentru această reușită. Nu a fost deloc ușor să trec peste aceste luni. Am pus presiune, dar fără ea ar fi fost imposibil să obținem ceea ce am obținut.
Dacă mă întrebi care este diferența dintre actuala echipă și formația pe care am acceptat-o în august, voi spune că băieții au căpătat mentalitatea de învingători. Campionii sunt aceiași jucători care erau la Dinamo și înainte, dar cel mai important lucru nu este talentul, ci munca. Băieții au trăit fiecare zi cu gândul de a deveni campioni.
Azi am făcut cinci schimbări, ca acești oameni să simtă că iau parte la victoria asta. Este păcat că am putut să fac doar cinci schimbări. Toți jucătorii meritau în mod egal titlul. Nimic nu s-a schimbat în jocul nostru după ce am făcut schimbările. Am continuat să jucăm și am marcat", a spus Mircea Lucescu, citat de sport.ua.
În actualul sezon din Ucraina, Dinamo Kiev a înregistrat 18 victorii, 4 remize și o înfrângere.
Liga
La Liga a anunțat echipa sezonului! Câți jucători de la Real Madrid și Barcelona au fost votați
ACUM 26 MINUTE
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
ACUM O ORĂ