Premierul britanic Boris Johnson a părut să sugereze ca Ucrainei să-i fie încredinţată găzduirea Campionatului European de fotbal din 2028, deşi Marea Britanie şi Irlanda candidează la organizarea acestei competiţii, informează AFP.
Johnson a reacţionat la vestea şocantă de miercuri, când Rusia s-a arătat interesată de găzduirea Campionatelor Europene din 2028 sau 2032, deşi această ţară a fost exclusă din fotbalul internaţional după invadarea Ucrainei.
Aflat la Bruxelles pentru un summit NATO referitor la invadarea Ucrainei, premierul britanic a calificat drept "dincolo de satiră" faptul că Rusia candidează la organizarea EURO 2028. Potrivit acestuia, "cel mai bun lucru posibil" ar fi ca Rusia să se retragă din Ucraina, iar Ucrainei să-i fie încredinţată găzduirea turneului.
Fotbal
O mare arbitră, uluită de Istvan Kovacs! Detaliul incredibil sesizat în finala Conference League
ACUM 26 MINUTE
"Cred că ideea ca Rusia să organizeze orice turneu de fotbal sau orice fel de eveniment cultural în acest moment este dincolo de satiră", a declarat Johnson.
"Nu pot să cred că cineva ar lua în mod serios în considerare sugestia lor, şi cel mai bun lucru posibil ar fi ca toate forţele armate ruse să se retragă imediat din Ucraina, iar turneul să le fie încredinţat lor, desigur", a adăugat el.
Citește și:

Regatul Unit și Irlanda, în pole-position pentru organizarea EURO 2028

În această săptămână, Anglia, Irlanda de Nord, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda au depus o candidatură comună la organizarea EURO 2028. Luna trecută, Marea Britanie şi Irlanda îşi exprimaseră intenţia de a intra în cursa pentru găzduirea EURO 2028, după ce au renunţat la planul de a candida la organizarea Cupei Mondiale din 2030, în urma unui studiu de fezabilitate.
Ulterior, Rusia şi-a anunţat şi ea candidatura la organizarea EURO 2028, fiind urmată de Turcia.
Oficiali ai UEFA, contactaţi de agenţia de presă PA, au fost consternaţi de candidatura Rusiei şi şi-au exprimat speranţa că aceasta va fi imediat respinsă.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
ACUM O ORĂ
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 12 ORE