Campionul mondial a parafat pe 8 aprilie contractul care îl face, împreună cu grupul său de afaceri, controlorul şi managerul Societăţii Anonime de Fotbal (SAF) Cruzeiro", a anunţat conducerea clubului din Belo Horizonte într-un comunicat.
"Cruzeiro este deja efectiv sub conducerea lui Ronaldo Nazario şi a grupului său de afaceri. După aprobarea prin aclamaţie, săptămâna trecută, de către Consiliul de administraţie a ajustărilor la modelul de contract, Cruzeiro şi Ronaldo au semnat contractul de cumpărare a 90% din acţiuni", subliniază comunicatul.
Liga
Barcelona își va oficializa interesul pentru unul dintre starurile Braziliei
ACUM 34 MINUTE
Semnarea contractului definitiv a pus capăt unei perioade de aproape patru luni de negocieri şi dispute, după ce "Il Fenomeno" a anunţat, pe 18 decembrie, încheierea unui precontract prin care şi-a exprimat dorinţa de a prelua conducerea clubului de fotbal la care s-a format ca fotbalist profesionist.

Ronaldo brazilianul controlează și clubul spaniol Valladolid

Descoperirea unor datorii care nu figurau în documentaţia iniţială şi rezistenţa directorilor lui Cruzeiro de a ceda toată puterea fotbalistului au amânat semnarea acordului şi chiar l-au pus sub semnul întrebării.
Contractul iniţial prevedea ca Ronaldo, care patronează şi clubul spaniol Valladolid, să achite 400 de milioane de reali (circa 85 milioane dolari), pe durata mai multor ani, pentru 90% din acţiunile entităţii sportive braziliene, asumându-şi totodată datoriile contractate de Cruzeiro evaluate la un miliard de reali (212,7 milioane de dolari).
Pentru ajustarea acordului şi includerea datoriilor care nu figurau iniţial, conducătorii lui Cruzeiro au inclus noi active în partea cedată, precum terenurile de antrenament ale echipei.
Cruzeiro este un club de tradiție în Brazilia, care deține 4 titluri, dar și două Cupe Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor în Europa.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
Susținere totală din partea fanilor! Dinamo-U Cluj se va juca cu casa închisă
ACUM 2 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 2 ORE