Ultimul deceniu a adus un salt uriaș în ceea ce privește sumele investite de echipele de fotbal pentru transferurile de jucători. Pragul de 100 de milioane de euro a fost depășit în mai multe rânduri iar Neymar se poate lăuda cu cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un jucator: 222 de milioane de euro a achitat PSG pentru a-l aduce de la Barcelona în 2017! Aceea era clauza de reziliere a contractului lui Neymar iar brazilianul a intrat în istorie.
Deși sumele de transfer din urmă cu 20-30 de ani erau insignifiante în comparație cu cele de atunci, diferența față de sumele generate era uriașă. Cu alte cuvinte, inflația din această perioadă a dus la aceste sume din prezent.
Cum ar arăta un top al celor mai scumpi jucători din istorie dacă se face o conversie a sumelor de transfer din trecut luând în calcul inflația? Cei de la Play Ratings au făcut calculele și au dezvăluit cum arată un top 5 al celor mai scumpi jucători din istorie!
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39

Brazilianul Ronaldo, cel mai scump

Ronaldo Luís Nazário de Lima a avut un sezon fantastic la FC Barcelona în 1997, reușind să înscrie de 47 de ori în 49 de partide. Cei de la Inter Milano au decis să plătească o sumă record la acea vreme, 28 de milioane de euro.
După adăugarea inflației, sumă plătită pentru Ronaldo ajunse la un număr amețitor: 433 de milioane de euro! Tot din Serie A vin și următoarele transferuri uriașe, după inflație. Transferul lui Diego Maradona l-a Napoli ar însemna 345 de milioane de euro în prezent, în timp ce cel al lui Michel Platini la Juventus ar fi de 334 de milioane de euro.
Transferul lui Christian Vieri la Inter Milano ar costa tot 334 de milioane de euro, în timp ce AC Milan a plătit echivalentul a 328 de milioane de euro pentru Marco Van Basten. Și transferul lui Gabriel Batistuta ar fi de 281 de milioane de euro. Cel mai recent transfer care ar reprezenta mult mai mult în prezent este cel al lui Gonzalo Higuain de la Napoli la Juventus: aproximativ 264 de milioane de euro.
Liga
Transferul dorit de Xavi, blocat de PSG! De ce depinde mutarea lui Morata pe Camp Nou
09/01/2022 LA 15:48
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28