Surpriză mare în Bănie, acolo unde toată lumea îl aștepta pe Edi Iordănescu. Cărțile păreau făcute pentru tehnicianul lui Gaz Metan, care a refuzat să își prelungească înțelegerea cu medieșenii. Plecarea lui Papură părea să facă parte din acest scenariu, în contextul în care cei doi sunt în relații foarte proaste, după partida directă din martie, în care s-au ironizat reciproc la final, în fața camerelelor tv. Om de încredere al lui Rotaru, Papură era dorit în continuare la club, dar se părea că a refuzat tocmai din cauza venirii iminente a lui Edi.
În cele din urmă, varianta Iordănescu Jr a căzut pentru olteni, iar aceștia s-au reorientat imediat. După ce în trecutul recent l-au avut pe bancă de Devis Mangia, clubul din Bănie merge tot pe filiera "italiană". Cristiano Bergodi este alesul conducerii Universității, lucru confirmat pe pagina de Facebook a grupării.
"Fiindcă vine din Cetatea Eternă în Cetatea Banilor, putem spune: Habemus antrenor! Dacă ne uităm în urmă, Știința a avut compatibilitate cu școala de antrenori italiană, așa că Cristiano Bergodi are toate șansele să scrie istorie în „vulcanul” alb-albastru. Simbolul lui Lazio, pentru care a jucat 7 ani de zile, a semnat cu Știința un contract valabil până în data de 30 iunie 2021. Bun venit, Mister și adu-ne trofee!", se arată pe pagina de Facebook a Craiovei.
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
22/01/2022 LA 20:02
https://i.eurosport.com/2020/05/08/2816082.png

Cine este Cristiano Bergodi, noul antrenor de la Universitatea Craiova

O legendă a lui Lazio ca jucător, Bergodi nu a avut același succes ca antrenor, deși inițial, la venirea în fotbalul românesc, părea să aibă o carieră extrem de promițătoare. El le-a antrenat mai întâi pe Imolese și Sassuolo, înainte de a accepta să vină în România și să lucreze la FC Național.
Stilul extrem de plăcut ochiului l-a adus ulterior la CFR și FCSB, dar cu niciunul dintre cluburi nu a avut rezultatele dorite. De-a lungul carierei, tehnicianul de 55 de ani și-a trecut o mulțime de formații în CV, fiind un adevărat globetrotter. Pe lângă echipele mai sus amintite, el le-a pregătit și pe Rapid (în două rânduri), Poli Iași, Modena (în trei rânduri), Pescara, Brescia, ASA Târgu Mureș și Voluntari. Singurul trofeu ca antrenor l-a obținut la Rapid, echipă alături de care a cucerit Supercupa României, în 2007.
Până în iarna acestui an a antrenat Voluntariul, dar a fost demis după ce formația ilfoveană nu a reușit să își revină și să părăsească ultimele locuri ale clasamentului.
Acum, Bergodi are șansa să se reabiliteze, mergând la o formație de prim plan, cu ambiții de titlu. Craiova e în acest moment pe locul 3 în campionat, la egalitate cu FCSB și la doar 4 lungimi distanță de campioana ultimelor două ediții, CFR Cluj.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
20/01/2022 LA 07:22
Romanian Liga I
Focar de Covid-19 la Universitatea Craiova! Meciul cu Rapid, în pericol de a fi amânat
14/01/2022 LA 16:30