FIFA a anunțat azi lista celor 36 de arbitri centrali și 69 de asistenți care vor oficia la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. Iar Istvan Kovacs este pe listă. Alături de el, la turneul final din Qatar vor mai oficia doi români, arbitrii asistenţi Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu.
În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce săptămâna viitoare prima sa finală europeană la nivel de club. El va arbitra finala competiţiei Europa Conference League, care va opune echipele AS Roma şi Feyenoord Rotterdam, pe 25 mai, de la ora 22:00, pe Arena Kombetare din Tirana.

Istvan Kovacs, primul arbitru român la Cupa Mondială după 24 de ani

Fotbal
Imaginea zilei! Cum a semnat Salah prelungirea contractului cu Liverpool?
ACUM O ORĂ
În acest sezon, românul a condus 10 partide în competiţiile europene intercluburi, inclusiv prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid, scor 4-3.
La finala Europa Conference League, Istvan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene.
Ultimul arbitru român prezent la un Mondial a fost Nicolae Grigorescu, la ediţia din 1998 a competiţiei.

Istvan Kovacs a fost apreciat la nivel internațional, după semifinala Manchester City – Real

Istvan Kovacs a fost apreciat la nivel internațional, după semifinala Manchester City – Real. La prestația sa deosebită a contribuit din plin forma fizică. Bogdan Stelea, fostul mare portar al naționalei, a dezvăluit că arbitrul a acoperit 13,4 kilometri în cele 90 de minute, mai mult decât toți jucătorii de pe teren. O performanță incredibilă, care i-a permis să fie mereu aproape de fază și să vadă în cel mai mic detaliu ce se întâmplă între jucătorii celor două formații.
"Am vorbit cu cineva azi, nu dau nume, un arbitru, mi-a spus că a alergat 13,4 kilometri, mai mult decât mulți fotbaliști. Sunt mijlocașii cei care aleargă, dar arbitrul trebuie să fie în permanență acolo, să fie aproape de orice.
Aveau atac pozițional când Real pleacă pe contraatac și iese faza golului 3. Cât a trebuit el să fugă după faza respectivă! Probabil era undeva aproape de careul lui Real Madrid", a spus Bogdan Stelea l
Sursa: Agerpres
Premier League
Neymar la Newcastle, un vis interzis? Un fost internațional brazilian nu crede că starul s-ar adapta
ACUM O ORĂ
Fotbal
Stadionul Nou Camp se numește acum Sportify. Înțelegere de 435 milioane euro!
ACUM 3 ORE