Clubul Rapid a reracționat după ce instanța a luat hotărârea de a anula posesia mărcii.
Având în vedere apariția unor știri cu privire la situația legală a mărcilor notorii „RAPID, legal înregistrate și folosite de către noi, facem următoarele precizări:
1. Suntem profund revoltați de faptul că, în anul de grație 2020, Tribunalul București pronunță o hotărâre în contradictoriu cu o societate care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare și căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe și invocarea de excepții. Astfel, dreptul la un proces echitabil, prevăzut de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a fost încălcat în mod flagrant – în acord cu jurisprudența reținută în cauzele Ruiz-Mateos împotriva Spaniei, pct. 63; McMichael împotriva Regatului Unit, pct. 80; Vermeulen împotriva Belgiei, pct. 33; Lobo Machado împotriva Portugaliei, pct. 31; Kress împotriva Franţei (MC), pct. 74. Nu cunoaștem motivele pentru care Tribunalul București încalcă prevederile Codului de Procedură Civilă și Convenția privind drepturile omului. În sistemul de drept român nu se face justiție in absentia cu încălcarea dreptului esențial la un proces echitabil. Este limpede, însă, că la acest moment drepturile noastre sunt încălcate chiar de judecătorii care trebuie sa aplice legea.
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 4 ORE
2. Suntem în egală măsură revoltați de faptul că Tribunalul București pronunță o hotărâre în contradictoriu cu o asociație care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare și căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe și invocarea de excepții și care nici măcar nu este menționată în dispozitivul hotărârii. Astfel, dreptul la un proces echitabil prevăzut de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului a fost, de asemenea, încălcat în mod flagrant.
3.Totodată, soluțiile nedefinitive pronunțate de Tribunalul București, cu încălcarea legii, sunt surprinzătoare atât în raport de situația de fapt, cât și de prevederile legale. Apelul pe care îl vom promova va restabili ordinea de drept, iar legea va fi aplicată. Protecția drepturilor exclusive asupra mărcilor notorii RAPID, dobândite în mod legal și folosite de noi, este încălcată chiar de către judecătorii care sunt chemați să aplice, dar și să respecte, legea.
4. Mărcile notorii RAPID au fost și rămân valabil înregistrate, iar orice încălcare de către terți reprezintă o încălcare a legii.
Știrea inițială
În același timp, FC Rapid a fost obligată să acopere la cheltuieli de judecată în valoare de peste 17.000 de lei.
https://i.eurosport.com/2020/08/05/2860290.jpg
"Anulează înregistrarea mărcii 138145/05.03.2015. Obligă la plata sumei de 11.247+6760 lei cheltuieli de judecată în sarcina pârâtelor Fotbal Club Rapid 1923 SA şi Fotbal Club Rapid SA. Cu apel. Pronunțată în ședință publică, 4 august 2020.", se arată în comunicatul emis de Tribunalul București.
Marca anulată ca urmare a deciziei instanței a fost înregistrată la data de 5 martie 2015.
AFC Rapid, echipă care evoluează în Liga a 4-a din București, a publicat pe pagina de Facebook decizia, alături de mesaju: "Noi suntem Rapid!"

FC Rapid a pierdut promovarea în Liga 1

În vârstă de 49 de ani, Marius Șumudică, în prezent antrenor al celor de la Gaziantep, și-a exprimat dezamăgirea cu referire la evoluțiile Rapidului din play-off-ul pentru promovarea în primul eșalon din fotbalul românesc. Giuleștenii au încheiat această etapă pe ultimul loc, cu doar 25 de puncte adunate și o singură victorie obținut, cu UTA Arad.
"Mi-a lăsat un gust amar. Rapid a avut o șansă mare anul acesta, prin organizarea play-off-ului. În sezonul următor va fi mult mai greu. Cu tot respectul pentru echipele care au promovat, a fost un play-off de slabă factură. Îți dai seama de valoarea lor când vezi că nu a câștigat niciodată echipa gazdă. Este incredibil", a declarat Marius Șumudică pentru Gazeta.
Fostul antrenor și jucător al Rapidului a ridicat un mare semn de întrebare privind viitorul giuleștenilor: "Să vedem dacă va mai exista susținere financiară și cine va rămâne acolo. Nu știu dacă Alexa trebuie să continue, este colegul meu, nu mă pot pronunța. Ei știu cel mai bine ce proiect au, dar e tragic! În momentul în care această echipă termină pe locul 6 din 6... este un semnal de alarmă!. Ar trebui dată o bombă acolo și curățat tot! Rapidul n-avea voie să termine în acest fel play-off-ul! Cei care conduc trebuie să-și asume rezultatul", a mai spus Marius Șumudică pentru aceeași sursă.
Liga 2 | Rezultatele din ultima etapă a playoff-ului:
 • CS Mioveni - Petrolul 1-2
 • FC Argeș - UTA Arad 1-1
 • Rapid - Turris 1-1
Liga 2 | Clasamentul final din play-off:
 • 1. UTA Arad 30p
 • 2. FC Argeș 27p
 • 3. CS Mioveni 27p
 • 4. Turris 26p
 • 5. Petrolul 25p
 • 6. Rapid 25p
Liga 2 | Rezultatele înreigstrate de giuleșteni:
 • CS Mioveni – Rapid 0-0
 • Petrolul Ploiești – Rapid 0-0
 • Rapid – FC Argeș 1-2
 • UTA Arad – Rapid 1-2
 • Rapid – Turris T. Măgurele 1-1
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 5 ORE
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 7 ORE