Președintele Federației din Anglia, Greg Clarke, a anunțat la videoconferința cluburilor de luni că sezonul 2019/2020 nu va fi declarat nul chiar dacă Project Restart nu va putea deveni realitate.
The Times anunță că Greg Clarke a cerut către Premier League să alcătuiască un plan pentru cazul în care sezonul 2019/2020 nu va putea fi reluat.

Liverpool, campioana Angliei

Premier League
Merseyside derby | Sigurdsson, mai scump decât Salah și Mane. Cum a fost "jefuită" Everton
IERI LA 12:46
Aflată pe primul loc în Premier League cu 25 de puncte avans, Liverpool mai are nevoie de 2 victorii pentru a fi matematic campioana Angliei. Anunțul făcut de Greg Clarke în videoconferință certifică faptul că echipa lui Jurgen Klopp va fi desemnată campioana Angliei, dacă sezonul nu va putea fi reluat.
Federația din Anglia a cerut ca sezonul să fie încheiat conform meritului sportiv, astfel că va exista un clasament final, indiferent dacă cele 92 de meciuri rămase de disputat se vor mai juca sau nu.

2 variante pentru clasamentul final

Cerința lui Greg Clarke aduce însă o problemă semnificativă în ceea ce privește retrogradarea. Leeds United și West Bromwich Albion vor fi promovate, urmând ca echipele de pe locurile 3-6 din Championship să joace baraj pentru promovare când acest lucru va fi posibil.
Există însă discuții legate despre cum ar urma să arate clasamentul final din moment ce există diferențe în ceea ce privește numărul de meciuri disputate. Există astfel 2 variante pentru Premier League:
  • Sistemul Puncte per Meci. În această variantă, clasamentul final este alcătuit în felul următor: punctajul din acest moment al echipelor este împărțit la numărul de meciuri disputate. Rezultatul este înmulțit cu 38, numărul de etape dintr-un sezon normal. Astfel se ajunge la un rezultat final pe baza căruia este alcătuit clasamentul.
  • Sistemul Puncte per Meci în functie de locul de disputare al partidelor. În această variantă se ia în calcul faptul că există echipe care au disputat un număr diferit de meciuri pe teren propriu față de deplasare. Astfel, se fac mai multe calcule: media punctelor obținute pe teren propriu (puncte totale obținute "acasă" împărțit la numărul de meciuri disputate "acasă") iar aceasta este înmulțită cu 19, acesta fiind numărul de meciuri pentru o echipă pe teren propriu într-un sezon normal. Se face același lucru și cu deplasările. Cele două medii sunt adunate și astfel se ajunge la un punctaj pe baza căruia se alcătuiește clasamentul final.
Ambele variante reprezintă o bătaie de cap pentru Premier League care riscă să fie duse la tribunal de cluburile care vor fi retrogradate în cazul în care sezonul nu va fi reluat.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Ancelotti: "Așa arăta topul meu 5 la Balonul de Aur, dacă aș fi votat"
IERI LA 05:54
Premier League
"Balonul de Aur 2021, o insultă pentru Salah!". Englezii nu pricep cum Mo a putut termina sub CR7
30/11/2021 LA 10:30